Content Marketing Management https://contentmarketingmanagement.nl Contentmarketingmanagement.nl is een online kennisportal met zakelijke informatie over contentmarketing, contentstrategie, inboundmedia, online marketing en marketingautomation voor de inbound marketing community Fri, 19 Oct 2018 11:19:16 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 https://contentmarketingmanagement.nl/wp-content/uploads/2018/06/cropped-cm-frankwatching-32x32.jpg Content Marketing Management https://contentmarketingmanagement.nl 32 32 Content Marketing Management gaat verder als UBS+ https://contentmarketingmanagement.nl/content-marketing-management/ https://contentmarketingmanagement.nl/content-marketing-management/#respond Fri, 17 Aug 2018 12:26:19 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17569 Tijd voor vernieuwing! Vanuit Utrecht Business School hebben wij de afgelopen jaren managementkennis gedeeld via dit platform. Hoewel onze artikelen doorgaans goed worden gelezen, is  er toch gekozen om over te stappen op UBS+. Deze overstap heeft onder andere te maken met een verschuiving in de propositie en positionering van Utrecht Business School. Wanneer verandert...

The post Content Marketing Management gaat verder als UBS+ appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Tijd voor vernieuwing!

Vanuit Utrecht Business School hebben wij de afgelopen jaren managementkennis gedeeld via dit platform. Hoewel onze artikelen doorgaans goed worden gelezen, is  er toch gekozen om over te stappen op UBS+. Deze overstap heeft onder andere te maken met een verschuiving in de propositie en positionering van Utrecht Business School.

Wanneer verandert er wat voor u?

Voorlopig versturen wij de laatste nieuwsbrief aanstaande donderdag. Per september kunt u de nieuwe nieuwsbrief van UBS+ verwachten. Voor u als lezer zal er niets veranderen aan de te ontvangen nieuwsbrieven en artikelen. We zullen up-to-date managementkennis blijven communiceren, alleen dan met een andere huisstijl!

Wat is het UBS+ platform?

UBS Plus is hét inspiratieplatform op het gebied van Management & Leadership. Het is bedoeld om professionals te inspireren en te motiveren bij het veranderen van uzelf, uw team of uw organisatie naar nieuwe gewenste situaties. Door middel van de aangereikte give aways (webinars, artikelen, videos en nieuwtjes) willen we helpen om het beste uit uzelf en uw team te halen.

Hoe ziet UBS+ eruit?

Het nieuwe UBS+ netwerk zal zich focussen op de behoefte van de lezer. Zo vindt u in de huisstijl een balk waarin je kunt kiezen of je jezelf, je team of je organisatie wilt verbeteren door middel van informatieve artikelen. De kleuren en inrichting zijn gefocust op rust en gebruiksvriendelijkheid.

Klik op het logo hieronder om een kijkje te nemen! 

UBS Plus is een initiatief van Utrecht Business School

 

The post Content Marketing Management gaat verder als UBS+ appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/content-marketing-management/feed/ 0
Hoe je kunt scoren met fotografie in contentmarketing! https://contentmarketingmanagement.nl/hoe-je-kunt-scoren-met-fotografie-contentmarketing/ https://contentmarketingmanagement.nl/hoe-je-kunt-scoren-met-fotografie-contentmarketing/#comments Thu, 09 Aug 2018 07:05:56 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=13681 Content marketing is een populaire term, maar we smullen er met z’n allen van. Steeds meer mensen worden zich bewust van het feit dat de marketing voor bedrijven uit meer bestaat dan slechts tekst en advertenties. ‘Scoren’ doe je niet alleen meer met SEO en technische aanpassingen aan je website. Gebruik content marketing dan ook...

The post Hoe je kunt scoren met fotografie in contentmarketing! appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Content marketing is een populaire term, maar we smullen er met z’n allen van. Steeds meer mensen worden zich bewust van het feit dat de marketing voor bedrijven uit meer bestaat dan slechts tekst en advertenties. ‘Scoren’ doe je niet alleen meer met SEO en technische aanpassingen aan je website.

Gebruik content marketing dan ook als een manier om je creatieve zelf naar buiten te brengen en grijp je kans door je boodschap letterlijk in beeld te brengen! In dit artikel belicht ik enkele mogelijkheden op het gebied van fotografie, en krijg je tips van Yargon specialist Wouter Nieuwerth tips, zodat je zelf aan de slag kunt.

Fotografie voor content marketing

De rol van content marketing wordt groter en groter. Ook in onze blogs en Answers on Air video’s hebben we dit vanuit Yargon uitgebreid belicht. De toch al dynamische wereld van online marketing blijft ontwikkelingen met zich meebrengen, die stuk voor stuk in jouw voordeel kunnen werken. Wij zien content marketing dan ook als een avontuur, waarbij we constant worden uitgedaagd om ‘outside the box’ te denken. Doe je mee?

Ad
Als ondernemer kan het zeer lonend zijn om je te verdiepen in de mogelijkheden als het gaat om het creëren van interessant fotomateriaal, dat geschikt is voor je website of social media kanalen. Beelden die in één oogopslag een emotie opwekken of een bepaald proces in werking zetten.

Deel bijvoorbeeld interessante, humoristische of emotionele beelden op social media; maak aantrekkelijke productfoto’s of foto’s van je team/bedrijf voor op je website, of gebruik je beelden en foto’s om bedrijfsfilmpjes en stop motion filmpjes te maken op je Youtube kanaal. Het toevoegen van beeldmateriaal aan jouw bedrijfsuitingen kan je bereik, je populariteit en je status als autoriteit behoorlijk beïnvloeden.


Een goed voorbeeld van een leuk stop motion filmpje, gemaakt door een ontwikkelaar van websites.

Hoe begin je?

Allereerst: maak jezelf niet wijs dat je een professioneel fotograaf moet zijn of er eentje moet inhuren om fotografie een plekje te geven in jouw bedrijfsuitingen of marketingstrategie. Je kunt al heel snel zelf een verschil maken!

Om te beginnen kun je eens een blik werpen op wat je concurrenten doen. Niet om ze te kopiëren, maar om er zelf achter te komen wat jou als consument aantrekt. Wat willen je klanten graag zien? Voorbeeld: willen ze op je contactpagina liever een stockfoto zien van een aantrekkelijke telefoniste met een brede glimlach, of zien ze liever een sportieve foto van je voltallige team?

Maak het jezelf hierin niet te moeilijk: je mag uiteraard ook je medewerkers, collega’s, familieleden, vrienden of Facebook contacten vragen wat zíj nu aantrekkelijke beelden vinden op bedrijfswebsites of zakelijke social media. Het zou zelfs zonde zijn om deze kans te laten liggen!

Persoonlijke touch

Ad
Yargon Wouter Nieuwerth, SEA campagnemanager bij Yargon en een groot liefhebber van fotografie, raadt ondernemers zeker aan om zelf met fotografie aan de slag te gaan. ‘Ik denk dat het vooral goed is, omdat het echt een persoonlijke touch met zich meebrengt. Het is naar mijn mening dan ook beter om een redelijke foto van het eigen personeel of het eigen pand te gebruiken, dan een gelikte stockfoto.’

‘In een artikel dat ik zelf eerder heb geschreven heb ik het ook over de verschillende soorten websitebezoekers. Er zijn bezoekers die veel waarde hechten aan een beeld van met wie ze zaken doen of bij wie ze kopen. Stockfoto’s zijn dan verre van effectief.’

Ga je iets leuks doen met je team? Zorg voor een leuke groepsfoto. Deze kun je later vast nog ergens gebruiken!

‘Daarnaast denk ik dat het goed kan zijn om zelf foto’s van producten te gaan maken, vooral als elke concurrent dezelfde foto’s vanuit de producent aangeleverd krijgt. Je kunt je dan onderscheiden met andere foto’s. Het is dan echter wel belangrijk dat je foto’s niet minder ‘goed’ zijn dan de foto’s die je concurrenten gebruiken. Ik denk dat eigen fotografie op deze manier voor elk bedrijf toegevoegde waarde kan hebben.’

Doe een beroep op je netwerk!

Maar hoe begin je, als je bijvoorbeeld nog nooit een goede fotocamera hebt vastgehouden of als het enige programma dat je ooit voor fotobewerking hebt gebruikt Paint is? Op internet zijn veel cursussen te vinden die je alles leren over fotograferen en fotobewerking. Online cursussen, klassikaal, je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wil.

Gaat dit je nog iets te ver? Ga dan eens na bij je collega’s of je vrienden. Vaak is er wel iemand met een relevante achtergrond die het geen probleem vindt om jou de basisbeginselen bij te brengen. Je zult zien dat je steeds enthousiaster wordt naarmate je er meer in verdiept, vooral als je de vele mogelijkheden voor je bedrijf begint te zien!

Wat werkt… en wat niet?

Wat gaat voor jou werken als het gaat om fotografie, en misschien nog wel belangrijker: wat gaat zeker niet werken? Allereerst is je houding erg belangrijk. Zie je het maken, gebruiken en delen van foto’s als verplichting en is jouw motto ‘als er maar wat op staat’? Dan hoef je er niet aan te beginnen. Wanneer je foto’s maken en tonen gaat zien als ‘een verhaal vertellen’, dan sla je een goede richting in!

Wees openminded en durf te proberen. Jouw bedrijf heeft een verhaal, je medewerkers hebben een verhaal en vooral je product of dienst heeft een verhaal. Daar kun je absoluut iets mee!

Ad
Maar nu eerst enkele belangrijke do’s en don’ts die je in je achterhoofd kunt houden als je besluit aan de slag te gaan. Wouter Nieuwerth geeft je tips:

 • Wanneer je een foto maakt, gebruik dan een statief en zorg ervoor dat je foto netjes recht gemaakt wordt.
 • Maak je foto’s van het pand of het interieur? Klinkt logisch misschien, maar zorg dan dat alles wat op de foto komt netjes en opgeruimd is. Bepaal welke kanten of plekken het meest voordelig zijn om in beeld te brengen, en welke hoeken of stukken je liever wil ontwijken.
 • Indien mogelijk, maak dan de foto’s in RAW. RAW staat letterlijk voor de ruwe, onbewerkte gegevens van een foto. Maak je de foto’s in dit bestandsformaat, dan kun je bij het bewerken veel meer kanten op.
 • De ingebouwde flits op de meeste camera’s is niet echt geschikt voor goede foto’s. Je kunt beter zorgen dat je de camera op een statief hebt staan, zodat de flits niet nodig is.
 • Maak gebruik van het internet. Zo zijn er veel tutorials te vinden op Youtube en diverse andere websites. Petapixel bijvoorbeeld vind ik zelf een goede inspiratie:
 • Gebruik zoals eerder gezegd geen overdreven stockfoto’s, dit levert eerder irritatie op dan interesse in je bedrijf of product.

Afbeeldingen gebruiken om je vindbaarheid te vergroten?

Naast het feit dat je met fotografie bijdraagt aan een prettige beleving voor de bezoekers van je website, kun je met afbeeldingen ook scoren in de ogen van Google. Dit doe je met behulp van de alt-tag. De alt-tag is een label, een titel, die je meegeeft aan je afbeelding.

Google kan namelijk teksten op je website lezen, maar geen afbeeldingen. Google hecht veel waarde aan het juiste gebruik van de alt-tag. Hoe relevanter en specifieker deze is, hoe hoger je ermee scoort. Als veel bezoekers op je afbeelding klikken in Google Afbeeldingen, gaat Google er vanuit dat deze erg relevant is en dat draagt bij aan je score. Laat de kans om beter te scoren dus niet liggen en zorg ervoor dat jouw afbeelding van een duidelijke, relevante alt-tag voorzien is!

Het inzetten van foto’s kan jou dus op meerdere manieren helpen scoren! Wil jij ook werken aan een betere en meer veelzijdige marketing voor je bedrijf? Neem dan contact op met Yargon om te zien wat we voor jou allemaal kunnen betekenen!

Bron: Lianne-Bleumink-Spin, Yargon

The post Hoe je kunt scoren met fotografie in contentmarketing! appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/hoe-je-kunt-scoren-met-fotografie-contentmarketing/feed/ 3
Programmatic audio – Audio advertenties online https://contentmarketingmanagement.nl/programmatic/ https://contentmarketingmanagement.nl/programmatic/#respond Tue, 24 Jul 2018 09:22:05 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17555 In dit artikel kijken we naar online audio advertising en hoe we verandering zien in de manier waarop deze vandaag de dag worden ingekocht. Ten eerste, nemen we je mee door een korte introductie in de wereld van programmatic audio buying. Vervolgens, bespreken we hoe deze verandering brengen en waarom deze nu net interessant zijn...

The post Programmatic audio – Audio advertenties online appeared first on Content Marketing Management.

]]>
In dit artikel kijken we naar online audio advertising en hoe we verandering zien in de manier waarop deze vandaag de dag worden ingekocht. Ten eerste, nemen we je mee door een korte introductie in de wereld van programmatic audio buying. Vervolgens, bespreken we hoe deze verandering brengen en waarom deze nu net interessant zijn voor adverteerders. Tot slot, sluiten we af met de mogelijkheden op de belgische markt.

Ad

Wat is programmatic audio buying?

Sinds enkele weken laat programmatic audio buying ook belgische adverteerders toe muziekfanaten te bereiken waar en wanneer ze wensen. Maar wat betekent programmatic audio buying nu eigenlijk? Gebruik makend van een Demand-Side-Platform of DSP zoals bijvoorbeeld DoubleClick Bid Manager, zijn adverteerders en media buyers in staat via auction-based en real time bidding audio ad formaten aan te kopen. Hoewel, programmatic buying al een tijdje gekend is onder media buyers voor formaten zoals display en video, is de toevoeging van audio de mooie stap verder in de juiste richting.

Voordelen van programmatic audio buying. Waarom is dit een stap vooruit

Gemiddeld spenderen we ongeveer 27% van de tijd op onze smartphones aan het beluisteren van muziek via streamingdiensten. Dit maakt natuurlijk dat er potentieel voor het grijpen ligt.
De mogelijkheid tot het aankopen van audio ads via programmatic buying is een grote stap vooruit. Voordien kon een adverteerder uitsluitend audio ad campagnes voor muziek streamingdiensten opzetten door middel van een direct genegotieerde deal. Deze procedure was vrij robuust en niet al te efficiënt. Dit probeert Google nu via DoubleClick deels op te lossen. De voordelen kan je hieronder alvast terugvinden.

 • Flexibiliteit in de looptijd: Een adverteerder is nu in staat zelf de looptijd van de campagne aan te passen wanneer hij wenst. In de vroegere rechtstreekse deal stond deze vast
 • Flexibele prijszetting: Waar een directe deal werkte met een vaste investering, laat programmatic audio buying toe om zelf te kiezen hoeveel budget er wordt ingezet voor een specifieke campagne.
 • Campagne opvolging en rapportage: Opvolging van de campagneresultaten wordt met programmatic audio buying transparanter. Zo zijn resultaten nu beschikbaar in het DoubleClick platform. Resultaten waren hier vroeger uitsluitend beschikbaar op vraag bij Spotify / SSP
 • All-in-one rapportage: Met de integratie in DoubleClick zijn adverteerders nu in staat te rapporteren op audio formats naast de gewoonlijke display / video ads en dit in één platform.
 • Personalisatie: Door gebruik te maken van extra data signalen worden de mogelijkheden voor personalisatie eindeloos. Denk hier bijvoorbeeld aan het personaliseren van je audio ads op basis van je muziekvoorkeur of gedrag op jouw website via remarketing

Er bestaat echter wel een nadeel aan deze vorm van media buying. Een van de voornaamste karakteristieken van programmatic buying is het feit dat er geen garantie op levering van ad impressies bestaat. Dit is wel het geval bij negotiatie met SSPs waar voorafgaand het aan te leveren impressies wordt vastgelegd.

Mogelijkheden programmatic audio in België

Momenteel, in België, is programmatic audio buying nog gelimiteerd tot één enkele muziek streaming service, namelijk Spotify. Deze kunnen aangekocht worden via programmatic deals (PMP – Private Marketplace Deals) die in samenspraak met verschillende Supply-Side Platforms (SSPs) zoals onder andere Rubicon & AppNexus in DoubleClick Bid Manager kunnen worden opgezet. De audio ads zullen zowel op Spotify voor Desktop als voor Mobile beschikbaar zijn.
Spotify is momenteel het enige platform in België dat in zee gaat met Google’s DoubleClick om dit tot een success te brengen. Dit wil echter niet zeggen dat andere platformen hier niet zullen volgen. Om een paar andere namen te noemen, denk maar aan andere populaire streamdiensten zoals bijvoorbeeld een SoundCloud.
Uiteindelijk moeten we toch ook even stilstaan bij het potentieel van de achterliggende technologie. Nu houden we het nog bij een selecte groep muziek streamingdiensten, echter zien we dit ook in de toekomst verder uitrollen richting de klassieke radiozenders waar we via programmatic audio buying, hopelijk, reclamespots zullen kunnen inplannen.

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Samengevat

Met Spotify audio ad buying via DoubleClick heeft Google de niche markt van online audio advertising geopend voor de belgische adverteerders. Dit laat adverteerders toe op een flexibele manier, zowel budgettair als in termen van looptijd, audio ads aan te kopen. De toegevoegde waarde ligt echter niet alleen hier maar natuurlijk ook in de uitgebreide rapportagemogelijkheden. Wij zijn alvast overtuigd van de evolutie en verwachten dan ook dat programmatic audio ad buying in de toekomst zal uitgroeien tot een dominante buying methode.

Bron: Semetis

The post Programmatic audio – Audio advertenties online appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/programmatic/feed/ 0
Inbound Marketing in de praktijk: ervaringen in de accountancy en consultancy https://contentmarketingmanagement.nl/inbound-marketing-in-de-praktijk/ https://contentmarketingmanagement.nl/inbound-marketing-in-de-praktijk/#respond Tue, 24 Jul 2018 08:15:04 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=17036 Interview met Patricia de Broekert en Jeroen Rietvelt door Rob Meijers Patricia de Broekert en Jeroen Rietvelt door Rob Meijers, partner bij 4Future ​Inbound Marketing in de praktijk: ervaringen in de accountancy en consultancy Omdat het koopproces steeds meer online plaatsvindt, zetten veel organisaties in op Inbound Marketing. Bij accountants-, advies- en advocatenkantoren staat Inbound Marketing nog in de...

The post Inbound Marketing in de praktijk: ervaringen in de accountancy en consultancy appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Interview met Patricia de Broekert en Jeroen Rietvelt door Rob Meijers Patricia de Broekert en Jeroen Rietvelt door Rob Meijers, partner bij 4Future

​Inbound Marketing in de praktijk: ervaringen in de accountancy en consultancy

Omdat het koopproces steeds meer online plaatsvindt, zetten veel organisaties in op Inbound Marketing.
Bij accountants-, advies- en advocatenkantoren staat Inbound Marketing nog in de kinderschoenen. Werkt Inbound Marketing ook in deze sectoren die traditioneel drijven op mensen en persoonlijke relaties?
 
Patricia de Broekert ging aan de slag met Inbound Marketing bij Twynstra Gudde en Jeroen Rietvelt ging de uitdaging aan bij Visser & Visser accountants en adviseurs.
Ad

Rob Meijers interviewde Patricia en Jeroen over hun aanpak en lessen. Lees over praktijkervaringen met Inbound Marketing in de wereld van de zakelijke dienstverlening.

​Inbound Marketing is het creëren, delen en gemakkelijk vindbaar maken van content die aantrekkelijk is voor specifieke doelgroepen, waardoor zij geïnteresseerd raken en blijven terugkomen (pull), zonder potentiële klanten te storen (push). De essentie is dat je daar bent waar je doelgroep wil zijn, op het moment en de manier waarop je doelgroep dat wil.
Essentie van Inbound Marketing

​“Inbound Marketing is nauw verweven met content marketing, maar het gaat een stap verder”, aldus Jeroen Rietvelt.

​“Waar het bij content marketing vooral draait om het produceren en etaleren van kennis en inzichten, gebruik je bij Inbound ‘push’ en ‘pull’ methodieken om die content onder de aandacht van doelgroepen te brengen en ook om structureel leads te genereren.

​Inbound Marketing zit daarmee dichter op sales.”

Jeroen Rietvelt

Jeroen Rietvelt
​Voor Patricia de Broekert is het proberen leads te triggeren om naar je website te komen, maar een onderdeel van Inbound. Voor haar is de essentie dat je klantbehoeften achterhaalt en daar de juiste content bij aanbiedt.
Introductie in de organisatie
​Twynstra Gudde wilde zijn reputatie versterken op basis van kennis en kunde van adviseurs. “Op een seminar raakte ik in gesprek met een bedrijf dat HubSpotgebruikte” (HubSpot is een bekende softwareoplossing voor Inbound Marketing). “Hierover raakte ik zo enthousiast dat we er binnen de eigen organisatie mee aan de slag zijn gedaan”, aldus Patricia. “We hebben aan de directie voorgesteld om klein te beginnen met een pilot. Dat vonden zij prima zolang mijn afdeling z’n doelstellingen maar haalt.”

Patricia de Broekert

Patricia de Broekert
Toen Jeroen startte bij Visser & Visser werd er al geblogd. “Daarmee was de grootste stap al gezet. Maar er was weinig focus: iemand schreef een blogartikel dat werd geplaatst op het blog en gedeeld op LinkedIn, en daarmee was het klaar. Er werd verder niets mee gedaan”, vertelt Jeroen. “De eerste stap was om blogartikelen relevanter te maken door deze niet aanbod- maar vraag-gedreven te maken. Daarvoor voerden we onderzoek uit naar welke onderwerpen relevant waren en welke zoekwoorden daarbij hoorden. Maar collega’s waren ook vrij om zelf over een onderwerp te schrijven. Over iets dat zij bijvoorbeeld meemaakten of waarover ze een mening hebben.”

Aanpak

​Bij Visser & Visser begon de aanpak met het optimaliseren van bloggen. Stap 2 was het inrichten van e-mailmarketing. Jeroen onderzocht of e-mailmarketing kon worden opgezet in combinatie met marketing automation (automatisering van marketingtaken). “Daarbij ging het om vragen als: hebben we voor iedere fase voldoende content in huis? En hebben we de infrastructuur? Content was er genoeg, zowel voor het creëren van ‘awareness’ als ‘premium’ content” (waardevolle content waarvoor mensen iets willen terugdoen, zoals het invullen van hun e-mailadres).

Patricia is bij Twynstra gestart met een pilot bij twee adviesgroepen. Eén van de eerste stappen was een workshop over klantprofielen: wie is nou eigenlijk de (ideale) klant? “Vervolgens hebben we gekeken welke content er is die hierbij aansluit. En we hebben een redacteur ingezet: een adviseur weet veel, maar het schrijven van een blog is voor hen vaak best lastig.”

Foto

 Wat was de grootste uitdaging?

​Over deze vraag hoeft Jeroen niet lang na te denken: “De grootste uitdaging bij Visser & Visser was leads genereren. Externe bekendheid vergroten ging goed en ook het profileren van de mensen zelf is gelukt. Maar de transitie van ‘awareness’ naar ‘consideration’ bleek heel lastig. Er was heel veel content voor het stimuleren van bekendheid, maar we zagen dat de klantreis geen lineair proces is. We hadden veel organisch verkeer op specifieke onderwerpen, maar het was lastig om daar met content een vervolg aan te geven.

Ons best gelezen blog ging bijvoorbeeld over fiscaal vriendelijk jubileren. Wanneer bezoekers dat artikel hebben gelezen, dan is het lastig om ze meer content aan te bieden. Maatwerk is dan cruciaal, maar je weet nog te weinig van de lezer en zijn situatie. En voor generieke content geven bezoekers hun identiteit niet meer zo snel prijs”, licht Jeroen toe.

Bij Twynstra was de grootste uitdaging om alle adviseurs opvolging te laten geven aan mogelijke leads, dat wil zeggen: mensen die op grond van hun online activiteiten benaderd moesten worden. “Dit geldt zeker niet voor iedereen, maar het doel was om hiermee iedereen in de organisatie te bereiken. Om adviseurs over de drempel te krijgen, lieten we successen zien door anderen te laten vertellen hoe deze aanpak voor hun werkt.“

Resultaten

​Dat werkte goed: na de pilot heeft Twynstra Guude de invoering van Inbound Marketing doorgezet. Zij werken er nu ruim 2 jaar mee. Dat Patricia’s aanpak succesvol was, blijkt wel uit het feit dat Twynstra Gudde de ‘Content- en inboundmarketing award’ won!

Ellen Peper (directievoorzitter), Huub Raemakers (partner) en Patricia de Broekert (marketing) nemen de Content- en inboundmarketing award in ontvangst (Twynstra Gudde)

Ellen Peper (directievoorzitter), Huub Raemakers (partner) en Patricia de Broekert (marketing) nemen de Content- en inboundmarketing award in ontvangst. Ook bij Visser & Visser bleven resultaten niet uit: de zichtbaarheid en herkenbaarheid van zowel het merk als de individuele professionals verbeterden aanzienlijk. De kennis van de medewerkers werd niet alleen beter vindbaar, maar ook meer bekeken en online gedeeld.
In de eerste drie kwartalen van 2016 nam het verkeer vanuit LinkedIn naar de website van Visser & Visser toe met 62%, terwijl het aantal bekeken blogs steeg met maar liefst 294%!

‘Lessons learned’

​Patricia concludeert dat het een goede keuze was om klein te beginnen met de implementatie van Inbound Marketing. “Klein beginnen met enthousiaste mensen die dit willen oppakken en laten zien hoe goed het gaat, is de belangrijkste succesfactor. En vooral anderen dat laten vertellen.” Een volgende keer zou zij nog meer investeren in het commerciële inzicht van de adviseurs. “Dat gaat verder dan Inbound Marketing, dat gaat over houding en gedrag”, aldus Patricia. “Belangrijk zijn een klantgerichte houding en gedrag, dan gaat het werken omdat je dan aan het inbound-proces ook echt opvolging kan geven!”

Wat Jeroen betreft, is een belangrijke conclusie dat de meeste business in deze sector toch via relaties en aanbevelingen binnenkomt. “Met Inbound Marketing kun je qua awareness veel bereiken, maar leads genereren, is erg moeilijk. Achteraf gezien is de vraag of je een marketing automation systeem moet willen inzetten in een branche die draait om hoogwaardige maatwerkadviezen. Waarschijnlijk is het slimmer om je met bijvoorbeeld e-mail marketing in combinatie met een IP tracker te richten op de ‘awareness’-fase. Inbound Marketing is zeer geschikt om je bedrijf en je medewerkers te profileren. Je geeft specialisten een gezicht door ze hun kennis en kunde te laten delen.”

Een IP tracker registreert het IP-adres van bezoekers van webpagina’s, waarmee je bijvoorbeeld website bezoekers op basis van eerder klikgedrag relevante content kunt tonen of mensen gericht kunt benaderen of uitnodigen op basis van hun interesses.
Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Gouden tip?

​Patricia’s tip aan anderen die bij een zakelijke dienstverlener met Inbound Marketing aan de slag willen? “Zorg voor een goed proces voor de samenwerking tussen marketeers, adviseurs en marktgroepen. Betrokkenheid en een goede relatie met de professionals zijn cruciaal.”

Jeroen: “Werk vanuit klantfocus, dat is heel belangrijk in kennisintensieve organisaties. Focus op het creëren en inzetten van waardevolle content in combinatie met e-mail en social media. En geef terugkoppeling aan de schrijvers, zowel inhoudelijk als statistisch. Dat motiveert enorm! Zo gaan deuren open voor zowel de professionals als de organisatie.”

Conclusie

We kunnen concluderen dat Inbound Marketing sterk kan bijdragen aan de online zichtbaarheid en vindbaarheid van zowel een accountantskantoor of adviesbureau als van individuele professionals. Mits genoeg – en de goede – content wordt ontwikkeld: content die naadloos aansluit op wat (potentiële) klanten bezighoudt.

Het mes snijdt aan twee kanten: de organisatie biedt individuele professionals een podium waarop zij hun kennis kunnen etaleren, waarmee deze professionals op hun beurt – gefaciliteerd door marketeers – actief bijdragen aan de marketing van de organisatie.

Het creëren en delen van goede content vereist transparantie, evenals de wil en bereidheid om kennis ‘weg te geven’. Angst om waardevolle kennis te delen, leidt tot generieke ‘vanilla’ content die niet onderscheidend is en daarmee niet effectief.

Ook wordt uit deze cases duidelijk dat de conversie van bekendheid creëren naar leads genereren en sales, een lastige is: het werkt alleen als de accountants, consultants of advocaten mogelijke online leads, actief en persoonlijk opvolgen. Daarom is betrokkenheid van fee earners en intensieve samenwerking tussen marketing en de praktijk essentieel.

Omdat adviseurs, accountants en advocaten over hoogwaardige, waardevolle kennis beschikken, is Inbound Marketing aantrekkelijk voor zakelijke dienstverleners. Het is niet gemakkelijk, maar organisaties die hierin slagen kunnen een voorsprong nemen op concurrenten die blijven steken in de traditionele scheiding tussen marketing en praktijk.

Auteur: Rob Meijers, 4Future

The post Inbound Marketing in de praktijk: ervaringen in de accountancy en consultancy appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/inbound-marketing-in-de-praktijk/feed/ 0
5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst https://contentmarketingmanagement.nl/valkuilen-bij-het-schrijven-van-een-webtekst/ https://contentmarketingmanagement.nl/valkuilen-bij-het-schrijven-van-een-webtekst/#respond Tue, 24 Jul 2018 08:09:30 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=17045 5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst Een tekst schrijven voor internet? Dat kan iedereen! Of toch niet? Een goede tekst schrijven is wellicht geen rocket science, maar we zien nog te vaak webteksten voorbij komen die de bezoekers eerder afschrikken dan overtuigen. Zonde, want dit gaat ten koste van je conversie en herhaalbezoek....

The post 5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst appeared first on Content Marketing Management.

]]>
5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst

Een tekst schrijven voor internet? Dat kan iedereen! Of toch niet? Een goede tekst schrijven is wellicht geen rocket science, maar we zien nog te vaak webteksten voorbij komen die de bezoekers eerder afschrikken dan overtuigen. Zonde, want dit gaat ten koste van je conversie en herhaalbezoek. Maar wat gaat er dan mis? In dit artikel zet ik 5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst op een rij.

Ad

De eerste stap: bezoekers naar jouw website krijgen

We weten allemaal dat het verhogen van je conversie voor de meeste bedrijven het belangrijkste doel van een webshop of website is. Of het nu gaat om extra omzet of het genereren van meer leads. Een eerste stap om dit doel te behalen is bezoekers op je site te krijgen. Veel ondernemers investeren hier dan ook massaal in.

Advertenties worden opgezet en door middel van SEO optimaliseren we de vindbaarheid in de organische zoekresultaten. Dit is erg belangrijk en onmisbaar bij een goede online marketing strategie.

 

Schrikt jouw content bezoekers af?

Bezoekers weten je zo te vinden en belanden op je website. Maar dat is juist ook het punt dat het vaak misgaat. Want landt die bezoeker ook op een pagina met goede content? Het antwoord is te vaak nee, wat ervoor zorgt dat een bezoeker de site direct weer verlaat. Zonde, want zo loop je veel leads en omzet mis én verspil je eigenlijk het eerder geïnvesteerde budget. Goede content op je website is dus onmisbaar.

Zie je bij jouw site ook ruimte voor verbetering (of pagina’s met een hoog bounce percentage) en wil je zelf aan de slag met het schrijven van een webtekst? Voorkom dan in ieder geval onderstaande valkuilen.

 

Valkuil 1. Een website is geen boek

Anders dan bij een boek zit er aan een website geen begin of einde. Bezoekers komen via verschillende landingspagina’s op je website en gaan zelden iedere knop van de menubalk af. Houd hier bij het schrijven van je teksten rekening mee. Een pagina moet op zichzelf staan en wil je toch verwijzen naar iets wat je ergens anders hebt vermeld? Doe dit dan met een interne link.

Hoe dan wel? Zorg dat elke pagina een helder doel heeft inclusief de gepaste call-to-actions

 

Valkuil 2. Enkel woorden zijn niet genoeg

Bezoekers willen binnen enkele seconden zien of de pagina relevant is. Dus denk je dat een bezoeker die hele lap tekst door gaat lezen? Vergeet het maar. Begin de eerste alinea dus niet met een leuke, maar weinig zeggende tekst om vervolgens door te gaan met nog meer lappen niet relevante informatie.

Hoe dan wel? Kom in de inleiding direct tot de conclusie zodat de bezoeker in één oogopslag ziet of de pagina belangrijk is. Maak het vervolgens gemakkelijk leesbaar door gebruik te maken van tussenkoppen, opsommingen en afbeeldingen.

 

Valkuil 3. Voor wie schrijf je?

Ik, ik en nog een keer ik. Én je bezoeker is weg. Als ondernemer is het begrijpelijk dat je graag wilt vertellen wat je doet, waarom je dat doet en hoe. Echter vertel je al snel veel te veel. Een bezoeker wil enkel weten: What’s in it for me?

Hoe dan wel? Zorg dat glashelder is welk probleem jij voor je doelgroep oplost. Bedenk daarom bij iedere tekst die je schrijft of dit relevant is voor jouw doelgroep of dat je het vertelt omdat je het graag wilt vertellen.

 

Valkuil 4. De focus op zoekwoorden

Het gebruik van zoekwoorden in een tekst is essentieel voor je online vindbaarheid. Een veel voorkomende valkuil is echter dat je te veel zoekwoorden in een tekst propt. Het resultaat? Een tekst die niet lekker leest en ergernis oproept bij je bezoekers. Een andere valkuil is dat je een belangrijke zoekterm te weinig gebruikt. Hierdoor is de kans dat je erop gevonden wordt nihil.

Hoe dan wel? Kies per tekst 1 hoofdzoekterm en 2 subzoektermen en verwerk deze op een natuurlijke manier in de tekst. Zorg dat deze termen in ieder geval een aantal keer terugkomen en verwerk ze zo mogelijk ook in de tussenkoppen.

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Valkuil 5. Waar is de call to action?

Grote kans dat conversieverhoging het doel van jouw website of webshop is. Echter schijnen veel ondernemers dit te vergeten wanneer ze een webtekst aan het schrijven zijn. Netjes wordt verteld wat ze doen, wat ze verkopen en, als je geluk hebt, wat het de bezoeker oplevert. Alleen van ‘verkopen’ is weinig sprake omdat een duidelijke call-to-action ontbreekt. Het resultaat? Een bezoeker die geen actie onderneemt omdat hij/ zij niet weet wat verwacht wordt.

Hoe dan wel? Zorg bij iedere tekst voor een heldere call-to-action. Beschrijf je een product? Zorg dan voor een opvallende bestelknop. Leg je een van jouw diensten uit? Voeg dan een heldere knop toe om contact op te nemen of een afspraak te maken.

 

Op weg naar een ijzersterke webtekst!

Nu je bekend bent met veel gemaakte fouten bij het schrijven van een webtekst kun je aan de slag met het creëren van betere content voor je klanten. Vind je het toch lastig om een goede tekst te schrijven of wil je meer weten over content marketing? Neem dan gerust contact op met een van onze content specialisten. En vergeet niet om het Tribal blog te blijven volgen voor meer handige tips en tricks op het gebied van online marketing.

The post 5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/valkuilen-bij-het-schrijven-van-een-webtekst/feed/ 0
Slimme inhakers als hero content https://contentmarketingmanagement.nl/slimme-inhakers-als-hero-content/ https://contentmarketingmanagement.nl/slimme-inhakers-als-hero-content/#respond Tue, 24 Jul 2018 08:05:19 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=16353 Viral gaan met een inhaker, daar droomt iedere marketeer of communicatiespecialist van. Het levert immers veel bereik en rumoer rond je merk op. Maar zo snel als je die roem vergaart, zo snel ben je ‘m ook weer kwijt. De commotie moet daarom nooit een doel op zich zijn, maar een middel om waardevolle connecties met...

The post Slimme inhakers als hero content appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Viral gaan met een inhaker, daar droomt iedere marketeer of communicatiespecialist van. Het levert immers veel bereik en rumoer rond je merk op. Maar zo snel als je die roem vergaart, zo snel ben je ‘m ook weer kwijt. De commotie moet daarom nooit een doel op zich zijn, maar een middel om waardevolle connecties met nieuwe volgers aan te gaan.

Ad

De belangrijkste voorwaarde voor een inhaker is dat de gebeurtenis of trend waarop je inhaakt, past bij je merk(uitstraling). Ook de manier waaróp je inhaakt, bijvoorbeeld de humor die je gebruikt, moet dicht bij jezelf en je merk liggen. Dan bereik je iets waardevols: je wekt sympathie onder écht geïnteresseerde mensen die bij je merk passen. En dát wil je. Nieuwe volgers die je inhaker waardeerden maar helemaal niets met je merk hebben, zijn geen blijvers.

Inhakers zijn hero’s

Inhakers zijn de hero content binnen het HHH-model. Met dit soort content probeer je een paar keer per jaar een groot bereik te creëren voor je merk. Je hero’s moeten niet slechts een losse prikkel zijn, maar onderdeel van je gehele contentstrategie. En daarom hebben ze altijd een follow-up-plan nodig. Zodat je een waardevolle connectie kunt zoeken met nieuwe volgers die je met je inhaker verworven hebt.

Welke haakjes?

Je kunt inhaken op vooraf geplande of jaarlijks terugkerende evenementen en feestdagen. Vaker zul je willen meeliften op het gesprek van de dag naar aanleiding van een onverwachte gebeurtenis. Je ziet ook dat merken via social media op ludieke wijze op consumenten of op elkaar reageren …

Hoogste tijd om even (na) te genieten van een paar briljante inhakers

Unox en Febo: de rookworstkroket

Jarige Febo (75 jaar) feliciteerde HEMA met haar 90ste verjaardag en stelde voor samen een combisnack op de markt te brengen. Dat zag HEMA niet zo zitten, maar Unox daarentegen wel:

unox inhaker

Nadat we op Facebook dat telefoongesprek tussen FEBO en Unox hebben kunnen volgen, zien wij dat de rookworstkroket inmiddels een feit is! De handen zijn geschud, de smaak bepaald en vanaf dit weekend kun je ‘m proeven bij FEBO. Toch bijzonder dat FEBO, een merknaam die je niet snel in verband zou brengen met met rookworst nu een samenwerking heeft met Unox.

Norwegian Airlines – Brad is single

Norwegian Airlines inhaker

De hele wereld was deze zomer in de ban van de Brangelina-scheiding. Norwegian Airlines kwam prompt met een enkeltje Los Angeles voor een spotprijs. Brad is immers weer single. Wie niet waagt, wie niet wint…

Randstad – de juiste baan kiezen

Hero content - actuele inhakers

Weet je het nog? Dat noodlottige moment dat Sven Kramer tijdens de Olympische Spelen in Vancouver (2010) bij de 10 km in de verkeerde baan verder schaatste? Hij lag op koers voor goud, noteerde de beste tijd, maar werd na afloop gediskwalificeerd. Randstad kwam vervolgens met deze inhaker waar je, zelfs als fervent schaatsliefhebber, wel om móet grijnzen.

Hema – worsten en tompoucen

Hema inhaker

In aanloop naar de Gay Pride afgelopen zomer zette HEMA haar klassiekers, de rookworst en de tompouce, in voor een unieke marketingstunt. Tijdelijk werden er drie t-shirts in het assortiment opgenomen: rookworst hartje rookworst, tompouce hartje tompouce en voor de biseksuelen en hetero’s de variant rookworst hartje tompouce. Want, HEMA is er voor iedereen, zo schreef het warenhuis. De shirts sloegen in als een bom. Hoewel ze alleen in Amsterdamse filialen te koop waren, had het hele land het erover.

WNF – Pokémon hype

WNF inhaker

Het Wereld Natuur Fonds gebruikte het immens populaire Pokémon om een statement te maken. Sommige dieren moeten dus juist níet gevangen worden.

Heineken – nieuw logo

heineken inhaker

Bekende grote merknamen als Heineken en KLM staan bekend om hun briljante inhakers. Je zit er bijna op te wachten. Toen Google haar nieuwe logo introduceerde, postte Heineken bovenstaande tweet.

Jumbo – sollicitatie

inhakers Jumbo

Joey zoekt een baan… en Jumbo reageert zo:

inhakers Jumbo

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Grolsch – in de ringen

inhaker Grolsch

Prompt nadat bekend werd dat Yuri van Gelder het Olympisch dorp moest verlaten afgelopen zomer, kwam Grolsch op Facebook met deze

Ad
inhaker voor Radler 0,0%. Deze post zorgde voor flink wat commotie en dat was niet alleen maar positief. Veel kritiek was er onder meer op de timing (Yuri had zelf nog geen verklaring afgelegd) en de smakeloosheid om over de rug van een persoon reclame te maken voor je product. Ook hier moet je zorgdragen voor een goede follow-up: het gesprek aan blijven gaan, ook als de reacties negatief zijn.

LBL is een content marketingbureau in Arnhem dat merken helpt verhalen te vertellen. LBL ontwikkelt en produceert magazines, online media en videos.. Meer informatie over LBL vindt u hier.

The post Slimme inhakers als hero content appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/slimme-inhakers-als-hero-content/feed/ 0
Een (business) snapchat geofilter maken in 6 stappen https://contentmarketingmanagement.nl/snapchat-geofilter/ https://contentmarketingmanagement.nl/snapchat-geofilter/#respond Tue, 10 Jul 2018 13:22:08 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17528 Adverteren op Snapchat is sterk in opkomst. Niet verwonderlijk. Meer dan zeventig procent van de jongeren in de categorie 15 tot 19 jaar in Nederland is actief op Snapchat. Als jij je richt op een jonge doelgroep, dan is Snapchat Marketing eigenlijk onmisbaar in je (online) marketing mix. Een van de leukste toepassingen van Snapchat...

The post Een (business) snapchat geofilter maken in 6 stappen appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Adverteren op Snapchat is sterk in opkomst. Niet verwonderlijk. Meer dan zeventig procent van de jongeren in de categorie 15 tot 19 jaar in Nederland is actief op Snapchat. Als jij je richt op een jonge doelgroep, dan is Snapchat Marketing eigenlijk onmisbaar in je (online) marketing mix.

Een van de leukste toepassingen van Snapchat Marketing, die ook echt uniek is voor Snapchat, is het maken van een eigen geofilter. In dit artikel leg ik uit hoe dat werkt!

Wat is een geofilter op Snapchat en waarom zou je deze willen gebruiken?

Een filter op Snapchat heb je vast wel eens gezien. In feite is een filter niet anders dan een soort kader, dat je als een laagje over een foto heen kunt leggen. Snapchat biedt standaard een reeks filters die je kunt gebruiken, maar je kunt ook zelf een filter maken. Het interessante van zo’n filter is, dat je precies kunt aangeven wanneer (van datum/tijd tot datum/tijd) en wáár (afgetekend op een kaart) deze filter beschikbaar is.

Ad

Dit kun je bijvoorbeeld als particulier doen als je een feest organiseert (zoals een bruiloft) en je wilt dat gasten hun foto’s op Snapchat kunnen delen ‘opgeleukt’ met passende afbeeldingen en tekst. Je kunt dit uiteraard ook als zakelijke partij doen, bijvoorbeeld als je een evenement zoals een festival organiseert, of een locatie uitbaat waar veel jongeren komen die foto’s maken (pretpark, discotheek, dagstrand, etc.).

Je kunt je filter voorzien van jouw visuals, tekst en logo (zorg wel dat de foto zelf goed zichtbaar blijft!). Mensen die je filter gebruiken, maken dan eigenlijk reclame voor jou: zij zijn jouw ambassadeurs! Maar, let op: je filter moet natuurlijk ook leuk zijn om te gebruiken. Je kunt mensen namelijk niet dwingen om je filter te gebruiken, dus je moet zorgen dat deze uitnodigt tot interactie, mooie visuals heeft en prikkelend is.

 

 

Aan de slag: je eigen geofilter in 5 stappen

In dit stappenplan gaan we zelf een Business Geofilter maken!

 

Stap 1: Maak een account aan

Je zult eerst een account moeten aanmaken: Ga naar https://create.snapchat.com/. Dit is overigens niet je Snapchat account (als je die al hebt).

Als je account klaar is, en je ingelogd bent, klik dan op ‘Create your own’ en kies voor ‘Create Filter’.

 

Stap 2: Je filter maken

Als zakelijk gebruiker zul je meestal een zelf ontworpen filter willen gebruiken, in plaats van een van de templates die Snapchat klaar heeft staan. Houd er rekening mee dat het bestand maximaal 300kb groot mag zijn, als .png met transparante achtergrond opgeslagen en in de afmetingen 1080px bij 2340px.

Let op: je werkt altijd in ‘portrait’ mode. Bovengenoemde afmetingen gelden voor de nieuwe generatie smartphones, met een ‘lang’ scherm. Je moet er echter ook rekening mee houden dat oudere smartphones een ‘korter’ scherm hebben. Ontwerp je filter dan zo, dat de boven en onderkant eventueel weg mag vallen, zonder dat daarbij belangrijke zaken (teksten, je logo, andere visuals) verloren gaan.

snapchat marketing afmetingen

Gelukkig geeft de preview duidelijk aan waar de mogelijke ‘randen’ zitten. Houd je tekst (en je logo!) dus altijd binnen deze lijnen!

Stap 3: Bepaal wanneer je filter beschikbaar moet zijn

Vervolgens kun je een begin- en einddatum instellen dat je filter beschikbaar moet zijn. Je kunt de start en eindtijd tot op 1 uur nauwkeurig instellen. De tijdzone staat al op CEST in ons voorbeeld, dus dat is prima.

Tip: je kunt de begintijd op zijn vroegst over 24 uur van het moment van maken instellen!

In dit voorbeeld start de geofilter op vrijdag om 09:00 uur en stopt deze weer op zondag om 20:00 uur.

snapchat marketing datum en tijd instellen

Stap 4: Stel je ‘Geofence’ in om de locatie van de filter af te bakenen

Het bijzondere aan deze vorm van Snapchat Marketing is dat je heel nauwkeurig kunt aangeven waar je filter beschikbaar moet zijn. Dit doe je door het instellen van een zogenaamde geofence: op de kaart kun je met punten een gebied afbakenen. Zo kun je ontzettend gericht te werk gaan.

Je kunt locaties zoeken zoals op Google Maps: dus niet alleen landen, steden of dorpen, maar ook bedrijfsnamen of andere locaties. Stel ik zou de geofilter bij ons op kantoor willen gebruiken, dan zoek ik simpelweg op mijn bedrijfsnaam:

snapchat marketing locatie zoeken

Je krijgt vervolgens een standaard vierkant ‘fence’ te zien. Deze kun je verslepen naar je wens, of klik op ‘Reset Fence’ en vervolgens op ‘Draw Fence’ om een nieuw fence te tekenen:

Stap 5: Order plaatsen en afrekenen

Je geofence kan behoorlijk groot zijn: zo groot als Central Park in New York ongeveer! Maar dit wordt dan wel een stuk duurder! De prijs van je geofilter wordt bepaald door twee dingen:

 • Hoe lang je geofilter beschikbaar moet zijn
 • De grootte van het gebied waar de geofilter moet draaien

De prijs wordt telkens realtime berekend terwijl je je geofence (en eventueel start- en begintijd) aanpast.

snapchat geofence prijs berekenen

In ons voorbeeld zien we dus dat een filter die draait van vrijdagochtend tot zondagavond, voor een oppervlakte van omgerekend ongeveer 1000 m2, zo’n € 50,00 kost. Dit is overigens inclusief btw, als het een zakelijke aankoop is en je hebt een Nederlands btw-nummer, dan wordt de prijs automatisch opnieuw berekend.

Bij ‘Checkout’ kun je je factuurgegevens invullen en je betaalmethode kiezen (Creditcard of Paypal).

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Stap 6: Resultaten van je geofilter bekijken en duiden

Na afloop ben je natuurlijk benieuwd naar de resultaten van je geofilter. Hier moet je vaak wel enig geduld bij hebben: Snapchat werkt die cijfers maar 1 keer per 24 uur bij.

Je krijgt dan de volgende cijfers te zien per geofilter:

geofence statistieken

De statistieken kun je als volgt duiden:

 • Swipes:het aantal keer dat de filter is gezien tijdens het maken van een snap
 • Uses:het aantal keer dat de filter daadwerkelijk is gebruikt bij het maken van een snap (verzonden naar een vriend, of gebruikt in een story)
 • Views:het aantal keer dat de gebruikte filter is gezien door een vriend, of in een story (je effectieve bereik dus)
 • Usage: het percentage dat de filter is gebruikt (uses) van het aantal keer dat deze gezien is tijdens het maken (swipe)

Veel succes met je geofilters!

Auteur: Jeroen Huynen, Buttonplay. Buttonplay is een online-/contentmarketingbureau gevestigd in Maastricht. Buttonplay is in 2009 opgericht door Jeroen Huynen. Na enkele jaren voornamelijk freelancewerk, is Buttonplay inmiddels uitgegroeid tot een bureau met klanten als Gemeente Maastricht, Brightlands, Zuyd Hogeschool, APG en Livios.be.

The post Een (business) snapchat geofilter maken in 6 stappen appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/snapchat-geofilter/feed/ 0
7 Podcasts over contentmarketing https://contentmarketingmanagement.nl/7-podcasts/ https://contentmarketingmanagement.nl/7-podcasts/#respond Tue, 10 Jul 2018 13:11:31 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17522 Ben jij al ‘hooked’ aan podcasts? Ze zijn ideaal om je (vak)kennis bij te spijkeren. Gewoon tijdens het forensen, hardlopen of schoonmaken. Bij deze: een rijtje van 7 ‘must listen’ podcasts over contentmarketing.  1. Een podcast over Media Alexander Klöpping  is oprichter van Blendle en Ernst-Jan is uitgever van De Correspondent. Zij zijn al jarenlang...

The post 7 Podcasts over contentmarketing appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Ben jij al ‘hooked’ aan podcasts? Ze zijn ideaal om je (vak)kennis bij te spijkeren. Gewoon tijdens het forensen, hardlopen of schoonmaken. Bij deze: een rijtje van 7 ‘must listen’ podcasts over contentmarketing. 

1. Een podcast over Media

Alexander Klöpping  is oprichter van Blendle en Ernst-Jan is uitgever van De Correspondent. Zij zijn al jarenlang bevriend en bespreken samen de toekomst van het Nederlandse medialandschap. Dat déden ze al, en op enig moment besloten ze die gesprekken op te nemen in de vorm van podcasts. Luister de aflevering ‘Medianieuwsbrief.nl, het was een ongelukje‘ van eind oktober. Elke maand een nieuwe aflevering.

2. Content Inc. & This Old Marketing 

Contentmarketing ‘goeroe’ Joe Pulizzi begon in 2014 de podcastserie Content Inc, voorafgaand en tijdens de lancering van zijn gelijknamige boek. In totaal zijn er 200 afleveringen verschenen van elk minder dan tien minuten. Elke aflevering bevat een praktische tip die je direct mee kunt nemen in je dagelijkse werk. In totaal kost het je zes uur om alle afleveringen te luisteren, maar dat doe je natuurlijk niet in één keer. Makkelijk te consumeren podcasts van een paar minuten.

Joe heeft een tweede podcastserie met Robert Rose: This Old Marketing. In deze podcasts bespreken Joe en Robert de laatste ontwikkelingen in contentmarketing en praten over een fantastisch staaltje contentmarketing uit de oude doos, waar we vandaag nog steeds veel van kunnen leren.

Ad

3. The Brief

De podcast-serie The Brief wordt gemaakt door The Agency, het contentmarketingbureau van Wayne Parker Kent. In de afleveringen van deze podcast over media en marketing (in brede zin) interviewt host Mark Schoones met een co-host steeds een andere gast uit de mediawereld. Denk aan online marketeer Brechtje de Leij, contentstrateeg Fleur van Beijnum, influencer Anna Nooshin en radio-man Joris van der Pol.

4. Brand News Room (BNR)

Brand Newsroom is een wekelijkse (!) podcast van het Australische bureau Lush Digital. Bedoeld voor iedereen die zich met contentmarketing en corporate communicatie bezighoudt. James Lush, Nic Hayes en Sarah Mitchell voorzien luisteraars van hun visie op contentmarketing, traditionele media en PR en helpen de marketeers van nu met het vertellen van betere verhalen en effectiever communiceren.

5. LBL_content

Omdat we fan zijn van podcasts, maakten we in aanvulling op onze LBL Jaargids 2017/18. vijf podcasts om te experimenteren met dit medium-in-opkomst. We spraken met experts uit ons netwerk over de thema’s video, merk-identiteit, marketing automation, Facebook advertising en social media. De podcast pilot-serie is te beluisteren en downloaden via Soundcloud.

6. De beste social media

Platform De beste social media is recent gestart met een podcastserie over … de beste social media. In deze maandelijkse podcast worden onderwerpen ter sprake gebracht die iedereen op social media aangaan. Vanuit verschillende perspectieven bekeken en helemaal passend bij (de toon van) het platform.

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

7. Plan B (+ bonus: podcast over publieksbladen)

Carolien Vader en Jonas Nouwen van The Big Story zijn onlangs gestart met een eigen podcast-serie over marketing innovatie en content marketing: PlanB. De uitzendingen behandelen belangrijke ontwikkelingen in marketing en media. Bladendokter Carolien Vader maakt al wat langer podcasts over al wat raakt aan publieksbladen onder de noemer ‘Komt een blad bij de dokter’. Aanrader voor magazine-liefhebbers. Achter de microfoon hebben onder meer gezeten: artdirector en coverjunky Jaap Biesmans, Libelle-icoon Franska Stuy, Karin Swerink van Vogue en Leanne Hermans, manager digitaal van LINDA..

 

Start. Nu.

Kan bijna niet anders dan dat je na het lezen van dit blog en het luisteren van enkele podcasts, enthousiast bent geworden over dit ‘nieuwe’ en toch ook traditionele medium. Podcasts zijn ideaal om verdiepende verhalen te vertellen op prettig consumeerbare wijze of om interessante conversaties tussen experts te delen met anderen. Op een toon die past bij je merk, het onderwerp en de spreker. Hoogste tijd dus om je te abonneeren op wat podcast-kanalen en/of om zelf met dit medium te experimenteren.

Auteur: Lobke Heisen

Bron: 7 podcasts over contentmarketing

The post 7 Podcasts over contentmarketing appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/7-podcasts/feed/ 0
Social advertising nieuws: stimuleer je doelgroep met deze nieuwigheidjes https://contentmarketingmanagement.nl/social-advertising/ https://contentmarketingmanagement.nl/social-advertising/#respond Tue, 10 Jul 2018 13:00:23 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17516 Je verhaal vertellen wordt steeds belangrijker. In mijn laatste blog ging ik enkel in op creatieve storytelling binnen Instagram. Instagram is natuurlijk niet de enige. Ook LinkedIn introduceerde afgelopen week opnieuw een bekend advertentieformaat, maar helemaal nieuw op LinkedIn: een carrousel. Kortom een aantal interessante nieuwigheidjes die we graag even met je delen. Kort, korter, kortst Terwijl het inzetten...

The post Social advertising nieuws: stimuleer je doelgroep met deze nieuwigheidjes appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Je verhaal vertellen wordt steeds belangrijker. In mijn laatste blog ging ik enkel in op creatieve storytelling binnen Instagram. Instagram is natuurlijk niet de enige. Ook LinkedIn introduceerde afgelopen week opnieuw een bekend advertentieformaat, maar helemaal nieuw op LinkedIn: een carrousel. Kortom een aantal interessante nieuwigheidjes die we graag even met je delen.

Ad

Kort, korter, kortst

Terwijl het inzetten van video steeds vluchtiger wordt, introduceerde Instagram gisteren IGTV. Een video kanaal waar juist verticale video’s met een langere tijdsduur worden toegelaten. Met als doel gewoonweg aanwezig zijn op een plek waar personen dagelijks hun tijd besteden aan het kijken van meer online video’s.

Nu kun je video’s plaatsen van maximaal 60 seconden, maar bij IGTV zijn video’s tot 1 uur toegestaan. Je kunt IGTV vinden als individuele app, maar ook bovenaan in je menuutje van Instagram.

De concurrentie met YouTube is ON! Voorlopig kan Instagram nog niet opboksen tegen YouTube, maar de verwachtingen zijn hoog. Waarschijnlijk wordt het succesvoller dan Facebook’s Watch. De Facebook Family of Apps ging al eerder de strijd met het videoplatform aan.

Kopen, kopen, kopen

Een tijdje terug heb ik het gehad over shoppable posts binnen de Instagram-nieuwsfeed. Nog leuker: nu ook beschikbaar in Stories. Net zoals in de nieuwsfeed is het mogelijk om door middel van ‘tags’ je producten te labelen. De focus voor Stories ligt nog steeds op inspiratie en het delen van snelle content, maar het wordt jou als dedicated fan – bij het volgen van een bedrijf – steeds makkelijker gemaakt om snel een aankoop te doen van producten van jouw favoriete merk.  Spenden maar!

Deze volgende – logische – stap voor Instagram laat zien dat ze er alles aan doen om inspiratie om te zetten in actie. Doordat Instagram een platform is met de focus op beeldmateriaal en lifestyle, mocht winkelen op Instagram niet ontbreken. Shopping op Instagram geeft die extra impuls en zet deze om naar omzet.

Zelf ben ik groot fan van Stories dus ik ben erg blij met deze mogelijkheid voor onze klanten. Nu is deze functie enkel nog beschikbaar voor grote adverteerders, maar de verwachting is dat we hier vanaf juli allemaal gebruik van kunnen maken.

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Een soort van nieuw

Vrijwel ieder social platform begreep het al veel langer: vertel je verhaal aan je doelgroep en zet aan tot actie. Business platform LinkedIn bleef nog een beetje achter, maar vanaf nu bereik je je zakelijke doelgroep ook door middel van een bekend advertentieformaat: een carrousel advertentie.

LinkedIn meet standaard metrics zoals CTR en het aantal behaalde doelen, maar met het inzetten van de carrousel advertentie kunnen ook kliks en impressies per individuele kaart worden gemeten. Het platform heeft aangegeven dat bijna 75% (!) van de beta testers hogere CTR-percentages heeft opgemerkt.

Door het hoge interactieve gehalte van een carrousel-formaat trigger je je zakelijke doelgroep en lok je interactie uit. Benut deze introductie door je verhaal uitgebreider te vertellen en val op in ieders LinkedIn-nieuwsfeed.

Auteur: Adriënne van Liempd

BronSocial advertising nieuws: stimuleer je doelgroep met deze nieuwigheidjes

The post Social advertising nieuws: stimuleer je doelgroep met deze nieuwigheidjes appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/social-advertising/feed/ 0
Video advertising trends en vernieuwingen https://contentmarketingmanagement.nl/video-advertising-2/ https://contentmarketingmanagement.nl/video-advertising-2/#respond Tue, 10 Jul 2018 12:45:24 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17509 Eén van de snelst groeiende mogelijkheden van online advertising is video advertising. Met jaarlijkse uitgaven van meer dan 1 miljard dollar is het duidelijk dat er serieuze bedragen omgaan in video advertising en dit bedrag is alleen maar stijgende. Dit type advertising groeit niet alleen qua uitgaven heel snel, maar ook qua mogelijkheden en functionaliteiten....

The post Video advertising trends en vernieuwingen appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Eén van de snelst groeiende mogelijkheden van online advertising is video advertising. Met jaarlijkse uitgaven van meer dan 1 miljard dollar is het duidelijk dat er serieuze bedragen omgaan in video advertising en dit bedrag is alleen maar stijgende. Dit type advertising groeit niet alleen qua uitgaven heel snel, maar ook qua mogelijkheden en functionaliteiten. In dit blogbericht zijn enkele vernieuwingen, trends en inzichten te lezen voor deze snelgroeiende en veranderende manier van online advertising. Ook ga ik specifiek iets dieper in op YouTube advertising.

Ad

Cijfers en statistieken

Eerst wat interessante cijfers om aan te geven dat video steeds belangrijker wordt:

 • Cisco voorspelt dat in 2021 82% van het internetverkeer video is
 • De helft van adverteerders geven aan dat de uitgaven verhoogd worden voor digitale video en mobile video
 • Twee derde van adverteerders gaan budgetten van tv-advertising verschuiven naar digital video advertising
 • De uitgaven voor video advertising zijn met 53% gestegen tegenover 2 jaar geleden

 

 

 

 

 

 

 

Enkele vernieuwingen specifiek voor YouTube advertising, een kanaal wat we bij Happy Idiots veel inzetten voor onze klanten:

Video experimenten

Een nieuwe functionaliteit die onlangs is aangekondigd voor YouTube advertising is ‘video experimenten’. Video’s testen kan een vrij tijdrovende taak zijn waarbij niet altijd snel een significant resultaat te zien valt. Om dit probleem op te lossen, heeft YouTube een tool om meerdere video’s tegelijkertijd naast elkaar te testen. Hierbij kunnen onder andere de volgende doelstellingen worden doorgemeten: bewustzijn, overweging en aankoopintentie. Er kunnen zelfs binnen 3 dagen resultaten worden aangetoond, wat ten goede komt aan de prestaties van de campagnes.

YouTube en tv

De manier waarop gebruikers video’s bekijken op YouTube is veranderd door de jaren heen. De afgelopen paar jaren heeft mobiel de desktop ingehaald op videoconsumptie in YouTube. Nu in 2018 zien we dat gebruikers juist weer teruggaan naar de tv om YouTube te gebruiken. Dit komt doordat YouTube op steeds meer apparaten te benaderen is: smart tv’s, spelconsoles en streamingapparaten. Tegenwoordig bekijken gebruikers per dag meer dan 150 miljoen uur aan videomateriaal op tv-schermen via YouTube.

Van deze verschuiving van kijkuren naar tv willen adverteerders ook gebruik kunnen maken. Daarom gaat YouTube ‘tv schermen’ toevoegen als apparaat type waar je op kunt richten met YouTube-advertenties. Daarbij kun je enerzijds analyseren wat het gedrag en de prestaties zijn op dit type scherm, maar daarnaast ook bijvoorbeeld met andere advertenties en video’s gaan testen op tv schermen.

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Naast het toevoegen van een nieuw apparaattype, hebben AdWords en DoubleClick Bid Manager een nieuw segment gekregen: ‘light tv viewers’. Dit zijn gebruikers die het meeste van hun tv- en videocontent online consumeren en moeilijker via traditionele media te bereiken zijn. Dit segment is zowel via desktop, mobiel en tablet als tv-schermen te bereiken.

YouTube Director Mix (alpha)

Ook heeft YouTube een nieuwe tool geïntroduceerd om storytelling te bevorderen: YouTube Director Mix. Met deze tool (die nu nog in de alpha fase zit) kun je meerdere versies van een basisvideo maken en daarbij elementen instellen die uitwisselbaar zijn. Denk daarbij aan teksten, afbeeldingen, geluid en video-elementen. Hierdoor kan het algoritme van YouTube zelf selecteren wat getoond wordt aan de juiste gebruiker binnen de juiste context.

Video advertising: nog steeds groeiende en vernieuwend

Iedere dag worden er weer nieuwe inzichten vergaard omtrent video advertising. Daarnaast komen er ook steeds meer functionaliteiten voor adverteerders om video in te zetten, bijvoorbeeld via YouTube. In dit blogbericht staan enkele voorbeelden van vernieuwingen wat aangeeft dat video een zeer groeiende en veranderende oplossing voor advertising is, met heel veel potentie. Naast dit blogbericht hebben mijn collega’s onlangs ook interessante blogberichten geschreven over een nieuwe functionaliteit voor video op Instagram (IGTV) en  40+‘ers bereiken via YouTube.

Auteur: Kevin Gloudemans

Bron: Video advertising trends en vernieuwingen

 

The post Video advertising trends en vernieuwingen appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/video-advertising-2/feed/ 0