Content Marketing Management https://contentmarketingmanagement.nl Contentmarketingmanagement.nl is een online kennisportal met zakelijke informatie over contentmarketing, contentstrategie, inboundmedia, online marketing en marketingautomation voor de inbound marketing community Wed, 27 Mar 2019 20:58:39 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.10 https://contentmarketingmanagement.nl/wp-content/uploads/2018/06/cropped-cm-frankwatching-32x32.jpg Content Marketing Management https://contentmarketingmanagement.nl 32 32 Het belang van lokaliseren in content marketing https://contentmarketingmanagement.nl/het-belang-van-lokaliseren-in-content-marketing/ https://contentmarketingmanagement.nl/het-belang-van-lokaliseren-in-content-marketing/#respond Tue, 26 Mar 2019 09:40:40 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17694 Content marketing is niet meer weg te denken uit een robuuste digitale marketing strategie. Het is een subtiele manier van adverteren, waarbij de klant in het begin van de welkbekende “marketing trechter” wordt aangetrokken. Goede content opent de communicatie en interactie met je bedrijf, wat zorgt voor loyale klanten. Grote, internationale bedrijven bieden deze content...

The post Het belang van lokaliseren in content marketing appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Content marketing is niet meer weg te denken uit een robuuste digitale marketing strategie. Het is een subtiele manier van adverteren, waarbij de klant in het begin van de welkbekende “marketing trechter” wordt aangetrokken. Goede content opent de communicatie en interactie met je bedrijf, wat zorgt voor loyale klanten. Grote, internationale bedrijven bieden deze content gemakkelijk aan in vijf tot tien verschillende landen. Maar helaas wordt deze content niet altijd goed gelokaliseerd. En dat kan je flink wat klanten schelen.

Meer dan vertalen

Het gebeurt nog vaak dat grote computerspellen op het laatste moment pas vertaald worden. En dus bestaan er versies van games, waar de speler wordt opgeroepen om te ‘toneelstuk’. Drie keer raden welk Engels woord hier verkeerd vertaald is! Maar het blijft niet alleen bij rare vertalingen. Ook cultuurverschillen zorgen voor een problemen in content.

 1. Uitdrukkingen

Elk land heeft zijn eigen uitdrukkingen die de taal verrijken. “Unfortunately peanut butter” betekent niks in het Engels, maar geeft vertaald in het Nederlands goed een milde teleurstelling weer. En het @-teken heeft in veel talen een lokale uitdrukking. Natuurlijk noemen wij het een apenstaartje, maar in Denenmarken kennen ze dit teken als een olifantenslurf en in Kazachstan als het oor van de maan. Viking liet een kunstenaar weergegeven hoe negen verschillende landen dit teken een verschillende uitdrukking hebben gegeven:

Uitdrukkingen verrijken een taal en vooral in Nederland geeft een uitdrukking vaak beter weer wat de sfeer en de nuance van een zin is dan een directe vertaling. Zorg dus voor copywriters die gemakkelijk directe vertalingen kunnen vervangen met passende uitdrukkingen.

 1. “Call to Action”

In Amerika en het Verenigd Koninkrijk kun je eigenlijk niet brutaal genoeg zijn met een “Call to Action”. In deze landen is een slotzin, zoals “Koop Nu!” niet misplaatst. In Frankrijk ga je hiermee echter geen klanten mee winnen. Daar kun je beter voor een subtielere “Bestel Hier” gaan. En in Nederland houden wij natuurlijk van goede deals, dus wordt “Op=Op” vaak gebruikt (een term die je in het buiteland niet vaak zult zien). Ook voor passende Call to Action’s zijn lokale copywriters van belang.

 1. Infographics

In sommige talen, zoals het Arabisch, wordt van links naar rechts geschreven. Bij het maken van infographics moet er dus rekening mee worden gehouden dat de grafische elementen in een Arabische infographic anders geplaatst moeten worden. Denk er bijvoorbeeld aan om ‘voor en na’ afbeeldingen om te draaien in Arabische afbeeldingen. Dat voorkomt pijnlijke situaties, waar je product belooft de lezer lelijker of zieker te maken. Daarnaast hebben sommige talen, zoals het Italiaans, veel woorden nodig om iets uit te drukken. Ook in deze taal moet dus rekening worden gehouden met een andere lay-out. Het liefst zorg je voor een individuele infographic per land om zo de lay-out aan iedere taal goed aan te passen.

 1. Folklore

Toen het bedrijf Pampers de Japanse markt intrad, werd hen al snel duidelijk dat culturele verschillen groter zijn dan enkel taalfoutjes. Reclames met een ooievaar deden de Japanners niets (en daarmee niets voor de verkoop van Pampers), aangezien er in Japan geen enkele correlatie is tussen ooievaars en baby’s. Een voorbeeld van een bedrijf die de Japanners wel goed begreep is Apple. Het marketingteam van Apple had goed door dat de Japanse cultuur de grap er niet van inziet om concurrenten zwart te maken, dus zij zorgden ervoor dat de onderstaande reclame werd aangepast voor de Japanse markt:

https://www.youtube.com/watch?v=1PwiljBN5-8

 1. Normen

Een echte ‘local’ kan je niet alleen vertellen of de content cultureel past, maar ook of deze bij de lokale normen aansluit. Een afbeelding met lachende mensen in korte broeken zal niet voor veel opschudding zorgen in Nederland, maar kan in conservatievere landen in het verkeerde keelschat schieten. Denk hierbij ook aan kleuren. In het Westen staat de kleur rood voor passie en liefde of assertiviteit en energie. Echter is dit de kleur van de dood in sommige Afrikaanse landen, dus ook zoiets ‘onschuldigs’ als een kleur kan voor een marketingflop zorgen in sommige landen.

Lokaliseren moet je niet onderschatten. HSBC Bank heeft $10 miljoen moeten betalen om een verkeerd gelokaliseerde slogan te herstellen. (“Assume Nothing” werd in meerdere landen als “Do Nothing” vertaald.) Een goede copywriter zorgt dus niet alleen voor een passende vertaling. Een goede copywriter zal een artikel aan de lokale markt aanpassen, met passende uitdrukkingen en afbeeldingen die aansluiten bij de lokale normen en cultuur. Content marketing uitbreiden op een internationale schaal begint dus bij lokaliseren.

Auteur: Elisabeth Dean International Digital Marketing Executive. Search Laboratory was founded by mathematician Ian Harris in 2005 to provide a more auditable, ethical and statistical approach to PPC and SEO, and to fill the gap in the market for a proper, linguistically faithful approach to multilingual campaign management. Ian is an internet innovator. Fed up of seeing budgets thrown blindly into digital marketing, when he was Chief Technology Officer for a leading web translation software company he also spotted the market need for a more robust PPC bid management system. This led to the creation of BidLab™, our proprietary bid management software, and subsequently to a suite of productivity, research and management tools that complement the Google technology stack, and integrate with other leading commercial solutions. This highly analytical and ethical approach remains a core value in a business which now employs over 140 people, has offices in Leeds, London and New York, and manages millions of dollars, pounds and euros of our clients‘ online media investments each month.

 

The post Het belang van lokaliseren in content marketing appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/het-belang-van-lokaliseren-in-content-marketing/feed/ 0
Wat is SEO en waar kun je het voor gebruiken? https://contentmarketingmanagement.nl/wat-is-seo/ https://contentmarketingmanagement.nl/wat-is-seo/#respond Sat, 09 Mar 2019 20:10:30 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17731 Wat is SEO en waar kun je het voor gebruiken?   Het begrip seo is een van dé meest gebruikte termen in online marketing. Je hebt het vast wel eens gehoord, maar wat is het nou eigenlijk, en wat kun je ermee doen? Geen zorgen, in dit artikel lees je alles over seo en hoe...

The post Wat is SEO en waar kun je het voor gebruiken? appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Wat is SEO en waar kun je het voor gebruiken?  

Het begrip seo is een van dé meest gebruikte termen in online marketing. Je hebt het vast wel eens gehoord, maar wat is het nou eigenlijk, en wat kun je ermee doen? Geen zorgen, in dit artikel lees je alles over seo en hoe jij het kunt inzetten voor jouw website. Zo geef ik je een aantal tips om jouw website naar een hoger niveau te tillen met behulp van seo.

SEO, wat is het nou eigenlijk?

SEO staat voor search engine optimization, in het Nederlands ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Zoekmachine optimalisatie houd in dat jij jouw website optimaliseert om zo goed mogelijk gevonden te worden op Google.

Ad

Hoe pas je SEO toe?

Nu je weet wat seo is ben je vast benieuwd naar hoe jij seo kunt gebruiken voor jouw website. Er zijn een aantal manieren waarop je seo kunt toepassen. Laten we de twee grootste pakken.

 • Website optimalisatie
 • Linkbuilding

Website optimalisatie

Laten we beginnen met website optimalisatie. Alles wat met website optimalisatie te maken heeft gebeurt op jouw website. Hierbij kun je denken aan het verbeteren van je URL structuur, het toevoegen van een HTML of een XML sitemap of het installeren van een plugin om de seo waarde van jouw website te controleren. Hieronder leg ik een paar van deze tactieken kort uit.

Verbeter de URL structuur op jouw website

Het is cruciaal om een goede URL structuur te hebben en dit geldt voor elke website, dus ook voor jouw website! Het hebben van een goede URL structuur zorgt ervoor dat Google jouw pagina’s beter begrijpt, en die pagina’s zullen beter scoren in de zoekresultaten van Google.

Maar hoe weet je nou of je een goede URL structuur hebt? Een korte, krachtige en relevante en representatieve URL is kenmerkend voor een goede URL structuur.

Heb jij meerdere pagina’s over hetzelfde onderwerp? Laat de URL structuur van die pagina’s dan overeenkomen.

Let er daarnaast op dat je niet te veel streepjes en cijfers in je URL’s verwerkt. Houd het zo kort mogelijk. Hoe korter, hoe krachtiger!

SEO plugins voor jouw website

Het toevoegen van een SEO plugin voor jouw website is een gemakkelijke manier om jouw website te optimaliseren voor seo. De meeste van deze plugins zijn bedoeld voor websites die gebruik maken van WordPress. Maar geen zorgen, voor de meeste WordPress varianten zien er ook alternatieven voor andere website platformen.

Een van de bekendste WordPress plugins is de Yoast SEO plugin. Met behulp van deze plugin kun jij snel checken of de pagina’s op jouw website goed geoptimaliseerd zijn.

Zo kun je zien of je een goede URL, Meta description en tekst op jouw pagina hebt staan. Yoast geeft dit aan door een groen, oranje of rood lampje te tonen. Samen met wat feedback kan dit je enorm helpen om te kijken of jouw pagina’s nog verbeterd kunnen worden.

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Linkbuilding

Linkbuilding, als je deze term vrij naar het Nederlands vertaalt zou je uitkomen op iets als het bouwen van contacten. Linkbuilding houd dus in dat je jouw website verbindt met een andere website. Specifieker gezegd, dit doe je door het plaatsen van een link vanaf jouw website, naar een andere website, of andersom.

Wanneer jouw website een link ontvangt van een andere website zorgt dit ervoor dat je website meer autoriteit krijgt. Elke link helpt beetje bij beetje en met de autoriteit kom je hoger in de zoekresultaten van Google.

Maar hoe krijg je dan een link? Ook bij linkbuilding zijn er talloze linkbuilding strategieën voor 2019 die je kunt gebruiken én die nog werken in 2019.

Forums

De meest bekende manier van linkbuilding is het plaatsen van forum links. Het plaatsen van forum links is daarnaast ook een van de makkelijkste manieren van linkbuilding. Deze strategie houd in dat je opzoek gaat naar forums en vervolgens op een bestaand of nieuw topic gaat reageren en een link naar jouw website plaatst. Bij forums bestaat er altijd de kans dat je link verwijderd wordt.

Tip: Probeer op een relevant topic te reageren, en plaats een bericht dat echt wat aan de discussie toevoegt. Dit vergroot de kans dat je link blijft staan!

Gastbloggen

Wanneer een bedrijf een onderzoek heeft gedaan komt dit meestal op de nieuwssectie van de website te staan. Wanneer je dit onderzoek gaat delen met relevante websites, kunnen hun het overnemen, en jij hebt een waardevolle link.

Daarnaast kun je natuurlijk zelf een gastblog schrijven en deze opsturen naar sites die gastbloggers accepteren.

Auteur:  David, Content Marketeer – Klik Proces

The post Wat is SEO en waar kun je het voor gebruiken? appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/wat-is-seo/feed/ 0
5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst https://contentmarketingmanagement.nl/valkuilen-bij-het-schrijven-van-een-webtekst/ https://contentmarketingmanagement.nl/valkuilen-bij-het-schrijven-van-een-webtekst/#respond Fri, 08 Mar 2019 09:09:30 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=17045 5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst Een tekst schrijven voor internet? Dat kan iedereen! Of toch niet? Een goede tekst schrijven is wellicht geen rocket science, maar we zien nog te vaak webteksten voorbij komen die de bezoekers eerder afschrikken dan overtuigen. Zonde, want dit gaat ten koste van je conversie en herhaalbezoek....

The post 5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst appeared first on Content Marketing Management.

]]>
5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst

Een tekst schrijven voor internet? Dat kan iedereen! Of toch niet? Een goede tekst schrijven is wellicht geen rocket science, maar we zien nog te vaak webteksten voorbij komen die de bezoekers eerder afschrikken dan overtuigen. Zonde, want dit gaat ten koste van je conversie en herhaalbezoek. Maar wat gaat er dan mis? In dit artikel zet ik 5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst op een rij.

Ad

De eerste stap: bezoekers naar jouw website krijgen

We weten allemaal dat het verhogen van je conversie voor de meeste bedrijven het belangrijkste doel van een webshop of website is. Of het nu gaat om extra omzet of het genereren van meer leads. Een eerste stap om dit doel te behalen is bezoekers op je site te krijgen. Veel ondernemers investeren hier dan ook massaal in.

Advertenties worden opgezet en door middel van SEO optimaliseren we de vindbaarheid in de organische zoekresultaten. Dit is erg belangrijk en onmisbaar bij een goede online marketing strategie.

 

Schrikt jouw content bezoekers af?

Bezoekers weten je zo te vinden en belanden op je website. Maar dat is juist ook het punt dat het vaak misgaat. Want landt die bezoeker ook op een pagina met goede content? Het antwoord is te vaak nee, wat ervoor zorgt dat een bezoeker de site direct weer verlaat. Zonde, want zo loop je veel leads en omzet mis én verspil je eigenlijk het eerder geïnvesteerde budget. Goede content op je website is dus onmisbaar.

Zie je bij jouw site ook ruimte voor verbetering (of pagina’s met een hoog bounce percentage) en wil je zelf aan de slag met het schrijven van een webtekst? Voorkom dan in ieder geval onderstaande valkuilen.

 

Valkuil 1. Een website is geen boek

Anders dan bij een boek zit er aan een website geen begin of einde. Bezoekers komen via verschillende landingspagina’s op je website en gaan zelden iedere knop van de menubalk af. Houd hier bij het schrijven van je teksten rekening mee. Een pagina moet op zichzelf staan en wil je toch verwijzen naar iets wat je ergens anders hebt vermeld? Doe dit dan met een interne link.

Hoe dan wel? Zorg dat elke pagina een helder doel heeft inclusief de gepaste call-to-actions

 

Valkuil 2. Enkel woorden zijn niet genoeg

Bezoekers willen binnen enkele seconden zien of de pagina relevant is. Dus denk je dat een bezoeker die hele lap tekst door gaat lezen? Vergeet het maar. Begin de eerste alinea dus niet met een leuke, maar weinig zeggende tekst om vervolgens door te gaan met nog meer lappen niet relevante informatie.

Hoe dan wel? Kom in de inleiding direct tot de conclusie zodat de bezoeker in één oogopslag ziet of de pagina belangrijk is. Maak het vervolgens gemakkelijk leesbaar door gebruik te maken van tussenkoppen, opsommingen en afbeeldingen.

 

Valkuil 3. Voor wie schrijf je?

Ik, ik en nog een keer ik. Én je bezoeker is weg. Als ondernemer is het begrijpelijk dat je graag wilt vertellen wat je doet, waarom je dat doet en hoe. Echter vertel je al snel veel te veel. Een bezoeker wil enkel weten: What’s in it for me?

Hoe dan wel? Zorg dat glashelder is welk probleem jij voor je doelgroep oplost. Bedenk daarom bij iedere tekst die je schrijft of dit relevant is voor jouw doelgroep of dat je het vertelt omdat je het graag wilt vertellen.

 

Valkuil 4. De focus op zoekwoorden

Het gebruik van zoekwoorden in een tekst is essentieel voor je online vindbaarheid. Een veel voorkomende valkuil is echter dat je te veel zoekwoorden in een tekst propt. Het resultaat? Een tekst die niet lekker leest en ergernis oproept bij je bezoekers. Een andere valkuil is dat je een belangrijke zoekterm te weinig gebruikt. Hierdoor is de kans dat je erop gevonden wordt nihil.

Hoe dan wel? Kies per tekst 1 hoofdzoekterm en 2 subzoektermen en verwerk deze op een natuurlijke manier in de tekst. Zorg dat deze termen in ieder geval een aantal keer terugkomen en verwerk ze zo mogelijk ook in de tussenkoppen.

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Valkuil 5. Waar is de call to action?

Grote kans dat conversieverhoging het doel van jouw website of webshop is. Echter schijnen veel ondernemers dit te vergeten wanneer ze een webtekst aan het schrijven zijn. Netjes wordt verteld wat ze doen, wat ze verkopen en, als je geluk hebt, wat het de bezoeker oplevert. Alleen van ‘verkopen’ is weinig sprake omdat een duidelijke call-to-action ontbreekt. Het resultaat? Een bezoeker die geen actie onderneemt omdat hij/ zij niet weet wat verwacht wordt.

Hoe dan wel? Zorg bij iedere tekst voor een heldere call-to-action. Beschrijf je een product? Zorg dan voor een opvallende bestelknop. Leg je een van jouw diensten uit? Voeg dan een heldere knop toe om contact op te nemen of een afspraak te maken.

 

Op weg naar een ijzersterke webtekst!

Nu je bekend bent met veel gemaakte fouten bij het schrijven van een webtekst kun je aan de slag met het creëren van betere content voor je klanten. Vind je het toch lastig om een goede tekst te schrijven of wil je meer weten over content marketing? Neem dan gerust contact op met een van onze content specialisten. En vergeet niet om het Tribal blog te blijven volgen voor meer handige tips en tricks op het gebied van online marketing.

The post 5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/valkuilen-bij-het-schrijven-van-een-webtekst/feed/ 0
Hoe een contentkalender u redactioneel uit de ‘planningsbrand’ kan helpen https://contentmarketingmanagement.nl/contentkalender/ https://contentmarketingmanagement.nl/contentkalender/#comments Fri, 01 Mar 2019 10:53:24 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=13995 Succesvol aan de slag met content marketing kost een hoop tijd, inzet, geduld, discipline en een lange adem. Anderzijds wordt het steeds belangrijker om je te onderscheiden met waardevolle en relevante content. Je klanten en Google zullen je uiteindelijk gaan waarderen. Redactionele planning met een contentkalender helpt je met het efficiënt en effectief inzetten van jouw content. ...

The post Hoe een contentkalender u redactioneel uit de ‘planningsbrand’ kan helpen appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Succesvol aan de slag met content marketing kost een hoop tijd, inzet, geduld, discipline en een lange adem. Anderzijds wordt het steeds belangrijker om je te onderscheiden met waardevolle en relevante content. Je klanten en Google zullen je uiteindelijk gaan waarderen. Redactionele planning met een contentkalender helpt je met het efficiënt en effectief inzetten van jouw content. 

Ad

Plan jij je content?

Ondernemers die wel het nut inzien van content marketing, doen dit vaak zonder plan. Maar een soort van jaarplanning biedt zeker voordelen. Ik adviseer je dan ook je redactioneel te plannen met behulp van een contentkalender. Natuurlijk is je contentkalender gebaseerd op je contentstrategie.

Voordelen van een contentkalender

 • Het geeft structuur, focus en overzicht;
 • Je weet de deadlines;
 • Je ziet de variatie in content waarmee jij je doelgroep verrast.
 • Je hebt inzicht in bijvoorbeeld feestdagen, evenementen waarop jij kunt inhaken met je content. Bijvoorbeeld met een winactie, verloting, gratis product etc;
 • Je hebt ook inzicht in evenementen die de aandacht afleiden van jouw content;
 • Je kunt artikelen vooraf al schrijven, redigeren kan altijd nog;
 • Het is gemakkelijker taken te verdelen;
 • Je weet exact welke artikelen of content zijn geproduceerd en gedistribueerd;
 • Door planmatig te werken kun je meten wat het effect was van jouw content;
 • Je ziet in één oogopslag welke artikelen je kunt hergebruiken in bijvoorbeeld je e-book, je slideshares etc.

Een of meerdere contentkalenders?

Schrijf je veel? Maak je regelmatig uiteenlopende waardevolle content voor je lezers? Afhankelijk van de aard en de hoeveelheid van content die je voor je klanten en lezers maakt, kun je ervoor kiezen om één content kalender te maken of per uiting een aparte kalender te maken. Per soort content kun je een kleur kiezen zodat in een oogopslag helder is welke content op het programma staat. Wat de deadline is, wat de onderwerpen of het thema is.

Tip!: Natuurlijk varieer je met je content. De ene keer kan een filmpje of Infographic je verhaal versterken. De andere keer is een blog of whitepaper het beste middel voor jouw boodschap.

Een Swipe file van gave content van anderen

Het is aan te raden om super content van anderen te bewaren en te verzamelen. Je weet immers wat jouw planning is. Over veel onderwerpen is al geschreven en je hoeft niet altijd zelf het wiel uit te vinden. Kom je onwijs gave, inspirerende en slimme dingen tegen van anderen? Bewaar ze in een Swipe file, verwijs naar zo’n geweldig stuk in je artikelen of blogs. Zo’n Swipe file is ook handig als je inspiratie en creativiteit wat minder is. Ga niet teksten kopiëren maar gebruik ze ter aanvulling van jouw verhaal.

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Maak je gebruik van WordPress?

Heb je een WordPress website dan is er een handige gratis plugin om een redactionele kalender op te stellen: WordPress Editorial Calender. Op de website vind je uitgebreide informatie en screenshots over de werking van de plugin.

Zet je vaak Twitter in?

Maak je veel gebruik van Twitter? Bekijk dan deze handige Nederlandse ‘Own The Moment’ kalender. Maak gebruik van de tips en voorbeeld tweets. En plan jouw content rondom de belangrijkste gebeurtenissen.

Heb je nog vragen? Ga jij voor redactionele planning met een content kalender? Heb jij nog andere ideeën over de redactionele planning met een contentkalender? Deel je idee hieronder. Voor meer templates voor je contentkalender kun je ook op Google kijken.

Bron: Akkie Riewald – MARA Communicatie

The post Hoe een contentkalender u redactioneel uit de ‘planningsbrand’ kan helpen appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/contentkalender/feed/ 1
Binnenkort van start: Post HBO ‘Contentstrategie & Inbound Marketing’ https://contentmarketingmanagement.nl/binnenkort-van-start-post-hbo-contentstrategie-inbound-marketing/ https://contentmarketingmanagement.nl/binnenkort-van-start-post-hbo-contentstrategie-inbound-marketing/#respond Mon, 25 Feb 2019 08:35:05 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=10647 Binnenkort van start: Post HBO ‘Contentstrategie & Inbound Marketing’ Traditionele marketing- en verkoopmethoden – zoals cold calling, direct mailing en massacommunicatie – werken steeds minder goed. Vindbaarheid op internet wordt zodoende steeds belangrijker voor veel bedrijven en contentmarketing kan u hierbij helpen. Hoe? Door het opzetten van een contentstrategie bouwt u aan een actieve community...

The post Binnenkort van start: Post HBO ‘Contentstrategie & Inbound Marketing’ appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Binnenkort van start: Post HBO ‘Contentstrategie & Inbound Marketing’

Traditionele marketing- en verkoopmethoden – zoals cold calling, direct mailing en massacommunicatie – werken steeds minder goed. Vindbaarheid op internet wordt zodoende steeds belangrijker voor veel bedrijven en contentmarketing kan u hierbij helpen. Hoe? Door het opzetten van een contentstrategie bouwt u aan een actieve community die u op de lange termijn veel kan opleveren. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod tijdens deze opleiding.

Onderwerpen

– Hoe kan ik een goede contentstrategie ontwikkelen?
– Hoe breng ik de contentstrategie in lijn met de bedrijfsstrategie?
– Hoe kom ik tot een juiste themaselectie en keuze voor een mediamix?
– Hoe geef ik praktische uitvoering aan de contentstrategie?
– Welke rol spelen van community building en marketing automation?
– Welke contentmarketing tools en campagnetools kan ik inzetten?
– Hoe genereer ik leads en sales met content marketing?

Resultaat

Na afloop van de opleiding Contentstrategie & Inbound Marketing bent u in staat om zelfstandig uitvoering te geven aan uw contentstrategie. U bent in staat om zelf tot een goede contentstrategie te komen die in lijn ligt met de bedrijfs- en marketingstrategie. U weet wat de strategische implicaties van uw keuzen zijn. U weet hoe u tot een juiste themaselectie en mediamix kunt komen en weet ook hoe u in logische stappen tot een goede executie kunt komen.

Ad
U weet hoe u met community building, content management en marketing automation kwalitatief goede leads kunt genereren en welke online marketing- en social mediatools hiervoor zijn te gebruiken. U bent in staat om grip te houden op de nieuwe content-driven-organisation en bent in staat om op de juiste momenten bij te sturen. Tot slot bent u op de hoogte van de laatste kennis en inzichten op het gebied van contentstrategie, inbound concepten en contentmarketing.

Utrecht Business School

UBS / Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze  studenten op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen wij op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, strategie, hrm en management & leadership. We ondersteunen studenten gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie en geven middels educatie en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring.

Meer informatie over deze opleiding? Klik hier.

The post Binnenkort van start: Post HBO ‘Contentstrategie & Inbound Marketing’ appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/binnenkort-van-start-post-hbo-contentstrategie-inbound-marketing/feed/ 0
Contentmarketing 3.0: Push of pull, who cares? https://contentmarketingmanagement.nl/push/ https://contentmarketingmanagement.nl/push/#comments Thu, 24 Jan 2019 10:25:53 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=14512 Het traditionele zendermodel volstaat niet meer. Inbound- en contentmarketing gaan uit van het ontvangersmodel: van zenden naar halen. Aan de andere kant kun je je afvragen of dit überhaupt er toe doet. Push of pull, who cares? Want waar gaat het uiteindelijk om? Het gaat erom dat je relevant bent. Natuurlijk zijn er volop bedrijf...

The post Contentmarketing 3.0: Push of pull, who cares? appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Het traditionele zendermodel volstaat niet meer. Inbound- en contentmarketing gaan uit van het ontvangersmodel: van zenden naar halen. Aan de andere kant kun je je afvragen of dit überhaupt er toe doet. Push of pull, who cares? Want waar gaat het uiteindelijk om? Het gaat erom dat je relevant bent.

Natuurlijk zijn er volop bedrijf die vooral vertellen wat ze doen, zonder na te gaan of dat de informatie is waar hun doelgroep op zit te wachten. Dit is nu eenmaal waarvoor ze bestaan en dat communiceren ze met de buitenwereld. En er zal ongetwijfeld iemand zijn die wel wil weten wat dat bedrijf doet en zowaar iets heeft aan die informatie die het bedrijf zendt. Maar ja, het is wel schieten met hagel. Het kan efficiënter en effectiever.

Ad

Het werkt andersom

Hetzelfde bedrijf kan veel efficiënter en effectiever communiceren als het werkt aan content waar je doelgroep, de klanten wel op zitten te wachten. Het werkt andersom. Je gaat bij je klant te rade, waaraan deze behoefte heeft en dát toets je aan wat je als organisatie te bieden hebt. Strookt het nog met elkaar? Je zult dus moeten weten als organisatie aan welke informatie behoefte is.

Relevante content

Onderzoek is onmisbaar, zoals welke klanten zorgen voor de meeste omzet en hoe kun je segmenteren? Het creëren van persona’s kan helpen bij het uitvinden waaraan persona A, B en C behoefte hebben en hoe je daarop kunt inspelen. Dat doe je door relevante content te produceren. Maar hoe vinden die klanten die relevante content? Daar waar je het als organisatie aanbiedt. Is het dan nog steeds niet zendergericht? Je moet het immers eerst ergens plaatsen om gevonden te worden. Of niet? Want die klant had natuurlijk wel eerst een klantvraag.

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Dat is contentmarketing

Misschien gaan inbound- en contentmarketing  minder om of het van zenden naar ontvangen of van push naar pull gaat. Inbound- en contentmarketing  veranderen niets aan waar je als organisatie voor staat. Ze veranderen wel iets aan hoe je je als organisatie profileert en hoe je communiceert met je doelgroep. Deel je je kennis en draag je (vrijblijvend) oplossingen aan of roep je liever tien keer dat je de beste bent en men echt jouw product of dienst moet hebben? Als je weet wat je doelgroep wilt, kun je daar met je content op aansluiten. Je biedt het aan op een presenteerblaadje, alleen de klant haalt het er zelf van af wanneer het hem of haar uitkomt. Dat is contentmarketing: de juiste content op het juiste moment via het juiste kanaal aan de juiste persoon aanbieden.

Bron: Maroesja Kuut – Creatxt

The post Contentmarketing 3.0: Push of pull, who cares? appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/push/feed/ 1
Een (business) snapchat geofilter maken in 6 stappen https://contentmarketingmanagement.nl/snapchat-geofilter/ https://contentmarketingmanagement.nl/snapchat-geofilter/#respond Wed, 12 Dec 2018 14:22:08 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17528 Adverteren op Snapchat is sterk in opkomst. Niet verwonderlijk. Meer dan zeventig procent van de jongeren in de categorie 15 tot 19 jaar in Nederland is actief op Snapchat. Als jij je richt op een jonge doelgroep, dan is Snapchat Marketing eigenlijk onmisbaar in je (online) marketing mix. Een van de leukste toepassingen van Snapchat...

The post Een (business) snapchat geofilter maken in 6 stappen appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Adverteren op Snapchat is sterk in opkomst. Niet verwonderlijk. Meer dan zeventig procent van de jongeren in de categorie 15 tot 19 jaar in Nederland is actief op Snapchat. Als jij je richt op een jonge doelgroep, dan is Snapchat Marketing eigenlijk onmisbaar in je (online) marketing mix.

Een van de leukste toepassingen van Snapchat Marketing, die ook echt uniek is voor Snapchat, is het maken van een eigen geofilter. In dit artikel leg ik uit hoe dat werkt!

Wat is een geofilter op Snapchat en waarom zou je deze willen gebruiken?

Een filter op Snapchat heb je vast wel eens gezien. In feite is een filter niet anders dan een soort kader, dat je als een laagje over een foto heen kunt leggen. Snapchat biedt standaard een reeks filters die je kunt gebruiken, maar je kunt ook zelf een filter maken. Het interessante van zo’n filter is, dat je precies kunt aangeven wanneer (van datum/tijd tot datum/tijd) en wáár (afgetekend op een kaart) deze filter beschikbaar is.

Ad

Dit kun je bijvoorbeeld als particulier doen als je een feest organiseert (zoals een bruiloft) en je wilt dat gasten hun foto’s op Snapchat kunnen delen ‘opgeleukt’ met passende afbeeldingen en tekst. Je kunt dit uiteraard ook als zakelijke partij doen, bijvoorbeeld als je een evenement zoals een festival organiseert, of een locatie uitbaat waar veel jongeren komen die foto’s maken (pretpark, discotheek, dagstrand, etc.).

Je kunt je filter voorzien van jouw visuals, tekst en logo (zorg wel dat de foto zelf goed zichtbaar blijft!). Mensen die je filter gebruiken, maken dan eigenlijk reclame voor jou: zij zijn jouw ambassadeurs! Maar, let op: je filter moet natuurlijk ook leuk zijn om te gebruiken. Je kunt mensen namelijk niet dwingen om je filter te gebruiken, dus je moet zorgen dat deze uitnodigt tot interactie, mooie visuals heeft en prikkelend is.

 

 

Aan de slag: je eigen geofilter in 5 stappen

In dit stappenplan gaan we zelf een Business Geofilter maken!

 

Stap 1: Maak een account aan

Je zult eerst een account moeten aanmaken: Ga naar https://create.snapchat.com/. Dit is overigens niet je Snapchat account (als je die al hebt).

Als je account klaar is, en je ingelogd bent, klik dan op ‘Create your own’ en kies voor ‘Create Filter’.

 

Stap 2: Je filter maken

Als zakelijk gebruiker zul je meestal een zelf ontworpen filter willen gebruiken, in plaats van een van de templates die Snapchat klaar heeft staan. Houd er rekening mee dat het bestand maximaal 300kb groot mag zijn, als .png met transparante achtergrond opgeslagen en in de afmetingen 1080px bij 2340px.

Let op: je werkt altijd in ‘portrait’ mode. Bovengenoemde afmetingen gelden voor de nieuwe generatie smartphones, met een ‘lang’ scherm. Je moet er echter ook rekening mee houden dat oudere smartphones een ‘korter’ scherm hebben. Ontwerp je filter dan zo, dat de boven en onderkant eventueel weg mag vallen, zonder dat daarbij belangrijke zaken (teksten, je logo, andere visuals) verloren gaan.

snapchat marketing afmetingen

Gelukkig geeft de preview duidelijk aan waar de mogelijke ‘randen’ zitten. Houd je tekst (en je logo!) dus altijd binnen deze lijnen!

Stap 3: Bepaal wanneer je filter beschikbaar moet zijn

Vervolgens kun je een begin- en einddatum instellen dat je filter beschikbaar moet zijn. Je kunt de start en eindtijd tot op 1 uur nauwkeurig instellen. De tijdzone staat al op CEST in ons voorbeeld, dus dat is prima.

Tip: je kunt de begintijd op zijn vroegst over 24 uur van het moment van maken instellen!

In dit voorbeeld start de geofilter op vrijdag om 09:00 uur en stopt deze weer op zondag om 20:00 uur.

snapchat marketing datum en tijd instellen

Stap 4: Stel je ‘Geofence’ in om de locatie van de filter af te bakenen

Het bijzondere aan deze vorm van Snapchat Marketing is dat je heel nauwkeurig kunt aangeven waar je filter beschikbaar moet zijn. Dit doe je door het instellen van een zogenaamde geofence: op de kaart kun je met punten een gebied afbakenen. Zo kun je ontzettend gericht te werk gaan.

Je kunt locaties zoeken zoals op Google Maps: dus niet alleen landen, steden of dorpen, maar ook bedrijfsnamen of andere locaties. Stel ik zou de geofilter bij ons op kantoor willen gebruiken, dan zoek ik simpelweg op mijn bedrijfsnaam:

snapchat marketing locatie zoeken

Je krijgt vervolgens een standaard vierkant ‘fence’ te zien. Deze kun je verslepen naar je wens, of klik op ‘Reset Fence’ en vervolgens op ‘Draw Fence’ om een nieuw fence te tekenen:

Stap 5: Order plaatsen en afrekenen

Je geofence kan behoorlijk groot zijn: zo groot als Central Park in New York ongeveer! Maar dit wordt dan wel een stuk duurder! De prijs van je geofilter wordt bepaald door twee dingen:

 • Hoe lang je geofilter beschikbaar moet zijn
 • De grootte van het gebied waar de geofilter moet draaien

De prijs wordt telkens realtime berekend terwijl je je geofence (en eventueel start- en begintijd) aanpast.

snapchat geofence prijs berekenen

In ons voorbeeld zien we dus dat een filter die draait van vrijdagochtend tot zondagavond, voor een oppervlakte van omgerekend ongeveer 1000 m2, zo’n € 50,00 kost. Dit is overigens inclusief btw, als het een zakelijke aankoop is en je hebt een Nederlands btw-nummer, dan wordt de prijs automatisch opnieuw berekend.

Bij ‘Checkout’ kun je je factuurgegevens invullen en je betaalmethode kiezen (Creditcard of Paypal).

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Stap 6: Resultaten van je geofilter bekijken en duiden

Na afloop ben je natuurlijk benieuwd naar de resultaten van je geofilter. Hier moet je vaak wel enig geduld bij hebben: Snapchat werkt die cijfers maar 1 keer per 24 uur bij.

Je krijgt dan de volgende cijfers te zien per geofilter:

geofence statistieken

De statistieken kun je als volgt duiden:

 • Swipes:het aantal keer dat de filter is gezien tijdens het maken van een snap
 • Uses:het aantal keer dat de filter daadwerkelijk is gebruikt bij het maken van een snap (verzonden naar een vriend, of gebruikt in een story)
 • Views:het aantal keer dat de gebruikte filter is gezien door een vriend, of in een story (je effectieve bereik dus)
 • Usage: het percentage dat de filter is gebruikt (uses) van het aantal keer dat deze gezien is tijdens het maken (swipe)

Veel succes met je geofilters!

Auteur: Jeroen Huynen, Buttonplay. Buttonplay is een online-/contentmarketingbureau gevestigd in Maastricht. Buttonplay is in 2009 opgericht door Jeroen Huynen. Na enkele jaren voornamelijk freelancewerk, is Buttonplay inmiddels uitgegroeid tot een bureau met klanten als Gemeente Maastricht, Brightlands, Zuyd Hogeschool, APG en Livios.be.

The post Een (business) snapchat geofilter maken in 6 stappen appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/snapchat-geofilter/feed/ 0
Whitepaper Branded Content & Merkstrategie https://contentmarketingmanagement.nl/whitepaper-branded-content-merkstrategie/ https://contentmarketingmanagement.nl/whitepaper-branded-content-merkstrategie/#respond Tue, 11 Dec 2018 11:59:38 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=15705 The overwhelming majority of both brands and agencies participating in the April State of Industry Survey on Branded Content Marketing – 70 percent  and 77 percent respectively – say that they have used branded content for marketing or advertising purposes in the last year. Even with the self-selective nature of such a study, it is...

The post Whitepaper Branded Content & Merkstrategie appeared first on Content Marketing Management.

]]>
The overwhelming majority of both brands and agencies participating in the April State of Industry Survey on Branded Content Marketing – 70 percent  and 77 percent respectively – say that they have used branded content for marketing or advertising purposes in the last year. Even with the self-selective nature of such a study, it is clear that branded  content marketing is enjoying great popularity and adoption.

The post Whitepaper Branded Content & Merkstrategie appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/whitepaper-branded-content-merkstrategie/feed/ 0
Vijf wijze lessen over inboundmarketing van contentgoeroe Joe Pulizzi https://contentmarketingmanagement.nl/vijf-wijze-lessen-over-inboundmarketing-van-contentgoeroe-joe-pulizzi/ https://contentmarketingmanagement.nl/vijf-wijze-lessen-over-inboundmarketing-van-contentgoeroe-joe-pulizzi/#comments Mon, 10 Dec 2018 08:18:59 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=14965 In zijn meest recente boek legt Joe Pulizzi, de ‘godfather’ van contentmarketing, de lat hoog: content moet niet goed zijn, maar ‘epic’. In Epic Content Marketing. How to Tell a Different Story, Break through the Clutter, and Win More Customers by Marketing Less neemt hij zijn lezers stap voor stap mee in het proces dat leidt...

The post Vijf wijze lessen over inboundmarketing van contentgoeroe Joe Pulizzi appeared first on Content Marketing Management.

]]>
In zijn meest recente boek legt Joe Pulizzi, de ‘godfather’ van contentmarketing, de lat hoog: content moet niet goed zijn, maar ‘epic’. In Epic Content Marketing. How to Tell a Different Story, Break through the Clutter, and Win More Customers by Marketing Less neemt hij zijn lezers stap voor stap mee in het proces dat leidt tot deze epische content, van strategie tot uitvoering en optimalisatie. Het boek is bijzonder begrijpelijk geschreven en bevat teveel nuttige info om hier op te noemen. Dit zijn de vijf ideeën uit Epic Content Marketing die mij het meest opvielen en aanspreken: 
Ad

1. Merken worden mediabedrijven

Traditionele mediabedrijven hebben volgens Pulizzi een financieringsprobleem. Mediabedrijven maken content om hier vervolgens inkomsten uit te verwerven – direct of indirect via de verkoop van advertenties. Merken daarentegen maken content om hun doelgroep aan zich te binden en zo klanten voor zich te winnen. En dat werkt. Het wordt bovendien voor merken steeds makkelijker om zelf als uitgever te werk te gaan, en steeds meer merken trekken journalisten aan. Merken vormen hiermee geduchte concurrentie voor traditionele mediabedrijven, en worden soms zelfs mediabedrijven. Als voorbeeld noemt Pulizzi Adobe’s nieuwssite voor online marketeers CMO.com. Merken die kansen van deze ontwikkeling inzien en grijpen, nemen volgens Pulizzi een flinke voorsprong op hun concurrentie.

2. Content heeft waarde als activa

Bedrijven – maar ook markteers zelf! – zien content voornamelijk als kostenpost. Je geeft geld uit aan redacteuren en journalisten om content te maken en die content zorgt voor meer conversie, of grotere naamsbekendheid. Maar op zichzelf staand heeft het geen waarde. Of toch wel?

Pulizzi claimt dat we content als activa moeten gaan zien. Want goede content kan vaak een lange periode gebruikt en hergebruikt worden. Eén blog kan maandenlang bezoekers trekken. En één video kan in verschillende vormen en op verschillende momenten worden ingezet. Als we content als een bron van mogelijke inkomsten gaan beschouwen, halen we er meer uit dan wanneer we dat niet doen. “Look at marketing like renewable energy”.

3. Content is pas epic als het gemist wordt

Goede content is content die relevant is voor je doelgroep en aansluit op zijn wensen en behoeften. Epic content is content die je doelgroep zou missen als je het bijvoorbeeld offline haalt. Werk dus aan content die uniek is en onmisbaar voor je doelgroep. Onrealistisch? Misschien. Volgens Pulizzi moeten we in ieder geval vaker doelen durven te stellen die oncomfortabel ambitieus zijn.

Om deze contentmarketing BHAG’s te halen is het essentieel om in niches te denken en je doelgroep zo specifiek mogelijk te maken. Dan pas kun je de content maken die gemist wordt. “Go big with content marketing by going small with your niche”.

4. Benader content als een product

Hoe zorg je ervoor dat je content je helpt je doelen te behalen? Pulizzi stelt dat de bedrijven die het meest succesvol zijn in hun contentmarketing, content managen alsof het een product is. Door principes uit productontwikkeling, zoals testen, research & development en kwaliteitscontrole, onderdeel te maken van je contentmanagementproces weet je steeds beter welke content werkt, en welke niet.

5. Focus op Return on Objective (ROO)

Contentmarketing draait niet altijd (direct) om sales. Dit maakt het voor marketeers soms lastig om de impact van hun contentmarketing te meten in ‘return on investment’. Pulizzi stelt een alternatief voor: ‘return on objective’ (ROO). Met ROO bereken je niet wat je investeringen opbrengen, maar of je investeringen je helpen bij het halen van je contentmarketing doelstellingen. Bijkomend voordeel: de focus op ‘objectives’ helpt marketeers om scherp te sturen op hun doelstellingen.

Epic Content Marketing: voor beginnelingen en vedettes

Ad
Epic Content Marketing is een veelbelovende titel voor een boek. En ook wel een beetje Amerikaans. Maar als je Joe Pulizzi heet, kom je daar best mee weg. Pulizzi houdt zich als oprichter van het Content Marketing Institutedagelijks bezig met contentmarketing en adviseerde talloze bedrijven. Zijn ervaringen bundelt hij in Epic Content Marketing, waarin hij evenveel aandacht besteedt aan de strategische, tactische als praktische kant van het vakgebied. Daarmee is Epic Content Marketing een aanrader voor zowel beginnelingen als vedettes in contentmarketing.

Deel jouw contentmarketing lessen

Heb jij Epic Content Marketing ook gelezen? Dan ben ik erg benieuwd naar wat jou opviel, aansprak of is bijgebleven. Deel je gedachten in reactie op dit blog! Meer lezen hierover? Klik hier

Deze blog is geschreven door Pien van der Steen en is eerder verschenen op Kracht van Content.

The post Vijf wijze lessen over inboundmarketing van contentgoeroe Joe Pulizzi appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/vijf-wijze-lessen-over-inboundmarketing-van-contentgoeroe-joe-pulizzi/feed/ 2
Content Marketing Management gaat verder als UBS+ https://contentmarketingmanagement.nl/content-marketing-management/ https://contentmarketingmanagement.nl/content-marketing-management/#respond Fri, 17 Aug 2018 12:26:19 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17569 Tijd voor vernieuwing! Vanuit Utrecht Business School hebben wij de afgelopen jaren managementkennis gedeeld via dit platform. Hoewel onze artikelen doorgaans goed worden gelezen, is  er toch gekozen om over te stappen op UBS+. Deze overstap heeft onder andere te maken met een verschuiving in de propositie en positionering van Utrecht Business School. Wanneer verandert...

The post Content Marketing Management gaat verder als UBS+ appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Tijd voor vernieuwing!

Vanuit Utrecht Business School hebben wij de afgelopen jaren managementkennis gedeeld via dit platform. Hoewel onze artikelen doorgaans goed worden gelezen, is  er toch gekozen om over te stappen op UBS+. Deze overstap heeft onder andere te maken met een verschuiving in de propositie en positionering van Utrecht Business School.

Wanneer verandert er wat voor u?

Voorlopig versturen wij de laatste nieuwsbrief aanstaande donderdag. Per september kunt u de nieuwe nieuwsbrief van UBS+ verwachten. Voor u als lezer zal er niets veranderen aan de te ontvangen nieuwsbrieven en artikelen. We zullen up-to-date managementkennis blijven communiceren, alleen dan met een andere huisstijl!

Wat is het UBS+ platform?

UBS Plus is hét inspiratieplatform op het gebied van Management & Leadership. Het is bedoeld om professionals te inspireren en te motiveren bij het veranderen van uzelf, uw team of uw organisatie naar nieuwe gewenste situaties. Door middel van de aangereikte give aways (webinars, artikelen, videos en nieuwtjes) willen we helpen om het beste uit uzelf en uw team te halen.

Hoe ziet UBS+ eruit?

Het nieuwe UBS+ netwerk zal zich focussen op de behoefte van de lezer. Zo vindt u in de huisstijl een balk waarin je kunt kiezen of je jezelf, je team of je organisatie wilt verbeteren door middel van informatieve artikelen. De kleuren en inrichting zijn gefocust op rust en gebruiksvriendelijkheid.

Klik op het logo hieronder om een kijkje te nemen! 

UBS Plus is een initiatief van Utrecht Business School

 

The post Content Marketing Management gaat verder als UBS+ appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/content-marketing-management/feed/ 0