Content SEO proof: Zet user generated content in.
Mensen willen het liefst weten hoe iemand anders, een persoon met wie zij zich kunnen identificeren, een bepaald product of een dienst ervaart. User generated content is authentiek en geloofwaardig en versterkt je imago doordat je doelgroep zélf over jou deelt. En dat maakt je weer beter vindbaar.
Knip je verhaal in kleinere stukjes op en deel deze ‘contentstukjes’ verspreid over een bepaalde periode.
Als je de aandacht kunt pakken aan het begin, zal je doelgroep actief op zoek gaan naar het volgende stukje van het verhaal. Het heeft weg van een spannende serie, die steeds met een cliffhanger eindigt, zodat je met smart op de volgende aflevering wacht.
Zorg voor een goede mobiele website.
Google komt dit najaar met een aparte indexatie voor zowel desktop als mobile. Je kunt dus nu echt niet meer onder een goede mobiele website uit. Er zijn nu al wat verschillen in vindbaarheid, maar zodra er twee aparte indexen zijn zal je site gewoon niet meer goed vindbaar zijn in de mobiele indexatie.
Zorg voor een landingspagina die naadloos aansluit op je content.
Zo’n landingspagina is de follow-up van je content marketing. Als die pagina herkenbaar is, heb je meer kans dat je bezoeker aangehaakt blijft. Iedereen die met je content in aanraking komt, kan immers een lead opleveren of klant worden. En hierbij geldt dat een pagina met minstens 2000 woorden, die antwoorden geeft op de meest gestelde vragen rondom een onderwerp, hoog scoren. Maak ‘gewoon’ de beste pagina!
Wees origineel.
Kies voor een unieke invalshoek of voer iets dat eerder is gedaan beter uit. Contentvormen die door de huidige algoritmes van zoekmachines goed scoren zijn onder meer: ‘how to’ content, FAQ, case studies, top-lijstjes, probleem & oplossing, tips, onderzoek en analyses.
Je plek binnen de zoekresultaten is niet álles.
Staar je niet blind op je ranking. Zoektermen zijn namelijk deels persoonlijk (vaak bezochte sites komen hoger in je zoekresultaten) en afhankelijk van de locatie. Daarnaast is het veel interessanter om te kijken naar het bestemmingsverkeer vanuit SEO. Dus: welke pagina’s worden vanuit de organische zoekresultaten als eerst bezocht? Daar zit blijkbaar de informatiebehoefte van je publiek. Je hoeft SEO niet los te laten, maar moet het in het grotere geheel zien. Probeer zoveel mogelijk sociale interactie los te maken. De zoekmachine is geen opzichzelfstaand kanaal, maar hangt samen met andere kanalen. Zoek naar een goede multichannelstrategie, waarbij je je publiek over de kanalen heen volgt met een combinatie van content marketing en SEO. SEO is de héle vindbaarheid, zowel onsite (paginatitels, keywords, enz.) als offsite (social media, links, enz.).
Zoek gerust hulp van buitenaf.
Soms heb je een externe partij nodig om goede en aansluitende content te maken binnen een online campagne. Je wilt immers waardevolle content voor je publiek, in combinatie met SEO, zodat je goed gevonden wordt.
Leave a reply