Content Marketing Management https://contentmarketingmanagement.nl Contentmarketingmanagement.nl is een online kennisportal met zakelijke informatie over contentmarketing, contentstrategie, inboundmedia, online marketing en marketingautomation voor de inbound marketing community Mon, 21 Aug 2017 10:42:25 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.1 Download White Paper: De 17 Rollen in het Content Marketing Team https://contentmarketingmanagement.nl/download-white-paper-de-17-rollen-in-het-content-marketing-team/ https://contentmarketingmanagement.nl/download-white-paper-de-17-rollen-in-het-content-marketing-team/#respond Mon, 21 Aug 2017 10:42:25 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=16324 Als grootste uitdagingen binnen content marketing worden in onderzoeken steevast de productie van voldoende en aansprekende content genoemd. Daarbij komt dat de beste content in de hoofden van verschillende medewerkers zit, en niet iedereen zit te springen om blogs te schrijven, mee te doen aan webinars en actief te zijn in social media. Het faciliteren...

Het bericht Download White Paper: De 17 Rollen in het Content Marketing Team verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
Als grootste uitdagingen binnen content marketing worden in onderzoeken steevast de productie van voldoende en aansprekende content genoemd. Daarbij komt dat de beste content in de hoofden van verschillende medewerkers zit, en niet iedereen zit te springen om blogs te schrijven, mee te doen aan webinars en actief te zijn in social media. Het faciliteren van de organisatie is daarom van groot belang. En wanneer toch wordt besloten om content creatie uit te besteden, moet de boodschap en tone-of-voice goed worden geborgd.

Productie van content en het managen van een content marketing proces vragen om nieuwe competenties van de organisatie. Het content marketing proces heeft grote parallellen met het uitgeefbedrijf, maar de meeste organisaties zijn (nog) geen uitgevers. De verschillende competenties zitten verborgen in “silo’s”. Zo zijn er verschillende mensen en afdelingen verantwoordelijk voor bijvoorbeeld: SEO, PR, Social Media, Product Marketing en het Customer Magazine. Deze whitepaper gaat dieper in op rollen en functies binnen content marketing, het vormen van multi disciplinaire teams en het outsourcingsvraagstuk.

DOWNLOAD HIERONDER HET VOLLEDIGE WHITEPAPER

Het bericht Download White Paper: De 17 Rollen in het Content Marketing Team verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/download-white-paper-de-17-rollen-in-het-content-marketing-team/feed/ 0
Whitepaper: Content Mapping als basis van je contentstrategie https://contentmarketingmanagement.nl/whitepaper-content-mapping-als-basis-van-je-contentstrategie/ https://contentmarketingmanagement.nl/whitepaper-content-mapping-als-basis-van-je-contentstrategie/#comments Mon, 21 Aug 2017 07:03:10 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=14198 De nieuwe wervelwind: Content Marketing. In dit whitepaper leg ik de content mapping methode uit als basis voor je contentstrategie. Met de sterke opkomst van content marketing komt er steeds meer behoefte aan gestructureerde, heldere werkwijzen om het optimale rendement uit content marketing te halen. Ik geloof er sterk in dat alles begint bij een goede content mapping. In dit whitepaper…...

Het bericht Whitepaper: Content Mapping als basis van je contentstrategie verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
De nieuwe wervelwind: Content Marketing. In dit whitepaper leg ik de content mapping methode uit als basis voor je contentstrategie. Met de sterke opkomst van content marketing komt er steeds meer behoefte aan gestructureerde, heldere werkwijzen om het optimale rendement uit content marketing te halen. Ik geloof er sterk in dat alles begint bij een goede content mapping. In dit whitepaper…

 Leer je wat content mapping is en waarom het zo belangrijk is voor je content strategie
 Leer je wat persona’s zijn en welke rol ze spelen bij het maken van een content map
 Leer je hoe een typische buying cycle er uit ziet
 Leer je wat een content grid is en hoe je er mee moet werken
 Laat ik met een voorbeeld zien hoe je aan de slag kunt gaan met content mapping
 Ontdek je wat die apen er nou precies mee te maken hebben!

Ad
Ben je er klaar voor? Iedere week een nieuw blog-item svp! De halve online marketingwereld gaat haast blindelings mee in de hype van content marketing. Ieder bedrijf begint blogs en whitepapers de wereld in te gooien. Bij marketingafdelingen worden ‘content-teams’ samengesteld. Belangrijkste target? Iedere week minimaal één nieuw blog! Of iets in die richting. Zonder eerst een visie of strategie te formuleren, wordt begonnen met het schrijven van blogs en whitepapers. Content-teams hebben op maandagochtend om half elf de wekelijkse meeting. ‘Heeft iemand nog een idee voor een blog item voor volgende week?’

En hier wordt het vaak moeilijk. Het probleem is vaak dat er geen strategie is geformuleerd. Er is geen plan. En ja, dat is echt een probleem. Want net als bij social media (de vorige ‘hype’ in online marketing) duikt steeds nadrukkelijker het ROI-spook op. Wat kost dat allemaal, die content schrijven? En wat levert het eigenlijk op? De ROI van content marketing is notoir moeilijk te bepalen, maar ik kan je één ding beloven. Je zult nooit de optimale ROI halen als je content team te werk gaat als een stelletje eindeloos typende apen. Wat? Eindeloos typende apen? Een content team vol eindeloos typende apen Voor ik iemand beledig: ik wil niet beweren dat ook jouw content team bestaat uit eindeloos typende apen. Of dat jij er zelf een bent. Maar ervaring leert dat er heel wat eindeloos typende apen door content marketingland lopen.Het idee is even simpel als absurd: Geef een aap een typemachine en een onbeperkte hoeveelheid tijd. Als de aap maar lang genoeg de tijd heeft, zal hij vroeg of laat het volledige werk van Shakespeare typen.

DOWNLOAD HIERONDER HET VOLLEDIGE WHITEPAPER

Het bericht Whitepaper: Content Mapping als basis van je contentstrategie verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/whitepaper-content-mapping-als-basis-van-je-contentstrategie/feed/ 2
White Papers: Contentmarketing in het Onderwijs ! https://contentmarketingmanagement.nl/gratis-white-papers-contentmarketing-in-het-onderwijs/ https://contentmarketingmanagement.nl/gratis-white-papers-contentmarketing-in-het-onderwijs/#respond Sun, 20 Aug 2017 17:09:40 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=16464 Contentmarketing in het onderwijs Contentmarketing in het onderwijs werkt net even anders dan in andere sectoren. Deadlines, vaste startmomenten, groepen en aanmeldvolumes zijn zomaar wat kenmerken die het marketingspel ”anders” maken dan in sectoren waarin dit niet speelt. Ieder jaar is het weer spannend hoeveel nieuwe cursisten zich aanmelden. Een goede (content) marketingstrategie is dan ook...

Het bericht White Papers: Contentmarketing in het Onderwijs ! verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
Contentmarketing in het onderwijs

Contentmarketing in het onderwijs werkt net even anders dan in andere sectoren. Deadlines, vaste startmomenten, groepen en aanmeldvolumes zijn zomaar wat kenmerken die het marketingspel ”anders” maken dan in sectoren waarin dit niet speelt. Ieder jaar is het weer spannend hoeveel nieuwe cursisten zich aanmelden. Een goede (content) marketingstrategie is dan ook onmisbaar voor scholen en opleiders. Met de vaak ruimschoots aanwezige kennis en content binnen het onderwijs liggen er in elk geval voldoende mogelijkheden om met content het verschil te maken. Aan de slag!


Gratis Whitepaper: Content Marketing in het Onderwijs. De juiste content dankzij taakkaarten

whitepaperLaten we maar meteen met de deur in huis vallen. Effectieve contentmarketing is gebaat bij een goede structuur voor je aanpak en content. Structuur helpt je om keuzes te maken. En waarschijnlijk kun je wel wat hulp gebruiken. Welke content, in welke vorm, voor wie en met welk doel? Het maken van zulke keuzes is moeilijk, juist omdat contentmarketing relatief moeilijk meetbaar is, en vaak een lange termijnsinspanning betreft. Download het whitepaper hier


Gratis Whitepaper: 10 Digital Marketing Inzichten voor Opleiders

whitepaper

De meeste opleiders richten zich op mensen die een specifieke opleiding zoeken. Dit is een relatief kleine doelgroep. Bovendien richten al jouw concurrenten zich ook voornamelijk op deze doelgroep. Hierdoor wordt marketing duur en inefficiënt. Een veel grotere groep mensen is geïnteresseerd in het ónderwerp van de opleiding. Download het whitepaper.


Gratis Whitepaper: Content Mapping in het Onderwijs; de basis van een succesvolle contentstrategie

whitepaper

Steeds meer marketeers in onderwijsland zetten content in hun marketing-strategie. Niet verwonderlijk. Het kiezen van een opleiding is bij uitstek een ‘kennisgedreven aankoopbeslissing’.  Content marketing werkt het beste voor zulke aankoopbeslissingen, die zich laten kenmerken door het feit dat de klant een relatief lange koopcyclus doorloopt. Download het whitepaper hier.


Gratis Whitepaper:  Hoe Bloggen Inzetten om Nieuwe Studenten te Trekken?

whitepaper

As an education professional, you’ve heard about the benefits of having a blog. You may have explored creating one for your school, college, or university. Or your institution may have fallen into the trap of having a blog for every department, team, and program, only to have them gradually slide into disuse, and now you’re tasked with reviving the blogging program. Download het whitepaper hier.


Inspiration Platform: Contentmarketing in het Onderwijs

whitepaper

Op het inspiratieplatform van Inbound Media vind u talloze whitepapers, videos, e-books en andere relevante informatie over contentstrategie en inboundmarketing in het onderwijs. De content is speciaal geschreven en bij elkaar gebracht voor marketingprofessionals die actief zijn in de educatieve sector. Doe er uw voordeel mee en be inspired! U vind het platform via deze link.


Het bericht White Papers: Contentmarketing in het Onderwijs ! verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/gratis-white-papers-contentmarketing-in-het-onderwijs/feed/ 0
Wat voor deler ben jij eigenlijk? https://contentmarketingmanagement.nl/wat-voor-deler-ben-jij-eigenlijk/ https://contentmarketingmanagement.nl/wat-voor-deler-ben-jij-eigenlijk/#respond Wed, 16 Aug 2017 13:19:36 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=16656 We delen wat af online. Steeds meer, vaker en sneller. Vanaf verschillende bronnen en met meer mensen. Toch deelt niet iedereen. En we delen ook niet allemaal op dezelfde manier. Er is geen ‘gemene deler’ om het zo maar te zeggen. De New York Times dook in de psychologie van het delen en kwam met...

Het bericht Wat voor deler ben jij eigenlijk? verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
We delen wat af online. Steeds meer, vaker en sneller. Vanaf verschillende bronnen en met meer mensen. Toch deelt niet iedereen. En we delen ook niet allemaal op dezelfde manier. Er is geen ‘gemene deler’ om het zo maar te zeggen. De New York Times dook in de psychologie van het delen en kwam met zes type delers. Wat voor delers lopen rond op deze wereld? Wat voor deler ben jij? En waarom delen we überhaubt?

Content die niet wordt gedeeld is eenzame content. En daar houden we niet van. We willen mond-tot-mond-reclame, ofwel content marketingsucces. Dus moet er gedeeld worden. Daarom kan het geen kwaad als je weet wat voor type delers jouw (potentiële) klanten zijn en een beetje inzicht hebt in hun drijfveren om te delen.

Meer bereik op social media? Maak het jouw ambassadeurs makkelijk

Dit zijn ze: de zes type delers

 

Ad
Op basis van het onderzoek ‘Psychology of sharing’ kwam The New York Times met zes type delers. Deze persona’s zijn gebaseerd op emotionele motivaties, hoe men zichzelf wil profileren, welke rol delen speelt in iemands leven en hoe belangrijk het is om de eerste te zijn die iets deelt. Dit zijn ze:

1. De Altruïst

De Altruïst is een behulpzaam, betrouwbaar, bewust en meelevend persoon met veel relaties die content deelt via email. Dit zou een Altruïst kunnen zeggen:

“Ik mailde een paar artikelen over gezonde voeding naar een vriendin met gezondheidsproblemen. Ze mailde me terug om me te bedanken en vond het fijn dat ik aan haar dacht.”

2. De Carrièretijger

Deze ‘sharer’ is een intelligente zakelijke netwerker die vooral LinkedIn gebruikt om content te delen. Zou jij het volgende kunnen zeggen? Dan ben jij er een.

“Ik deel alles wat met werk te maken heeft. Bijvoorbeeld nieuwe inzichten die ons helpen om de ‘sharability’ van onze content te vergroten.”

3. De Hipster

De Hipster is jong, creatief, populair en nogal druk met het neerzetten van zichzelf. De content die bij de Hipster in de smaak valt is ‘cutting edge’ en wordt eerder via social media dan via email gedeeld.

“Ik ben wat ik deel.”

4. De Boomerang

Dit is iemand die deelt om bij anderen een reactie te ontlokken, om bevestiging te krijgen. Social media is het wapen en dan met name Twitter en Facebook. Laatst sprak ik een Boomerang die het volgende over zichzelf zei. Ik knikte instemmend.

“Als ik iets controversieels deel, dan kom ik over als een betrokken iemand met een afwijkende mening. En zo wil ik ook gezien worden. Krijg ik geen reactie, dan weet ik dat ik mijn punt gemist heb.”

5. De Connector

De Connector is creatief, relaxed, bedachtzaam, altijd bezig met plannetjes en gebruikt zowel email als Facebook om content te delen. Mijn vrouw is er zo een, hoewel ze dit niet zo snel zou zeggen:

“Ik kreeg een mail van Holland Casino voor Special Lady’s Day. Ik stuurde de mail door naar wat vriendinnen en van het een kwam het ander. Het werd een superleuke avond!”

6. De Kieskeurige

Deze deler is vindingrijk, kritisch, voorzichtig en bedachtzaam. Content deelt hij alleen als die echt heel goed is. En meestal een-op-een via mail. Dit is zijn standpunt inzake delen:

“Ik stuur alleen iets door als ik echt zeker weet dat iemand er iets aan heeft of het leuk vindt. Anders niet.”

Word of mouth is the best medium of all.
William Bernbach 
Ad

Waarom delen we?

De New York Times vroeg zich ook af waarom mensen delen en stelde de vraag aan 2.500 respondenten. Wat volgens het onderzoek als een paal boven water staat is dat delen voor een deel zelfverwezenlijking is en voor deel het onderhouden van relaties.

Dit zijn de vijf belangrijkste redenen waarom we delen:

  1. Je vindt dat iets voor iemand waardevol of amusant is (94%)
  2. Je wilt laten zien wie je bent en wat je bezighoudt (68%)
  3. Je wilt je relaties onderhouden en uitbouwen (78%)
  4. Je wilt betrokken zijn bij wat er in de wereld gebeurt (69%)
  5. Je wilt aandacht krijgen voor iets wat jij belangrijk vindt (84%)

Achterhaal jouw ambassadeurs

Voor wat betreft informatie over producten en diensten die men de moeite waard vindt, zegt de helft van de respondenten dat ze door te delen anderen niet alleen kunnen informeren, maar mogelijk ook kunnen overtuigen en aansporen tot actie.

Kijk, dat zijn de ambassadeurs die je zoekt. Probeer ze te achterhalen, want 85% geeft aan dat doorgestuurde berichten van anderen hen helpt om informatie en gebeurtenissen te begrijpen en te verwerken.

Deel me!

Het bericht Wat voor deler ben jij eigenlijk? verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/wat-voor-deler-ben-jij-eigenlijk/feed/ 0
White Paper: Content Mapping in het Onderwijs https://contentmarketingmanagement.nl/white-paper-content-mapping-in-het-onderwijs/ https://contentmarketingmanagement.nl/white-paper-content-mapping-in-het-onderwijs/#respond Tue, 15 Aug 2017 11:38:55 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=16514 Steeds meer marketeers in onderwijsland zetten content in hun marketing-strategie. Niet verwonderlijk. Het kiezen van een opleiding is bij uitstek een ‘kennisgedreven aankoopbeslissing’.  Content marketing werkt het beste voor zulke aankoopbeslissingen, die zich laten kenmerken door het feit dat de klant een relatief lange koopcyclus doorloopt, waarbij in elk fase van die cyclus belangrijke, nieuwe...

Het bericht White Paper: Content Mapping in het Onderwijs verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
Steeds meer marketeers in onderwijsland zetten content in hun marketing-strategie. Niet verwonderlijk. Het kiezen van een opleiding is bij uitstek een ‘kennisgedreven aankoopbeslissing’.  Content marketing werkt het beste voor zulke aankoopbeslissingen, die zich laten kenmerken door het feit dat de klant een relatief lange koopcyclus doorloopt, waarbij in elk fase van die cyclus belangrijke, nieuwe informatiebehoeftes ontstaan.

Of het nu gaat om een opleiding in het volwassenenonderwijs, het hogere onderwijs, of zelfs bij middelbare- en basisscholen: de beslisser maakt een zorgvuldige afweging en heeft gedurende dit proces veel vragen. Het kiezen van een opleiding is immers niet niks! Tijdens de zoektocht naar de ideale opleiding (of: opleider) is het dan ook belangrijk dat al deze vragen goed en helder worden beantwoord. Dit is waar de content om de hoek komt kijken.

DOWNLOAD HIERONDER HET VOLLEDIGE WHITEPAPER

Het bericht White Paper: Content Mapping in het Onderwijs verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/white-paper-content-mapping-in-het-onderwijs/feed/ 0
Gratis Whitepaper: Content Marketing in het Onderwijs. https://contentmarketingmanagement.nl/gratis-whitepaper-content-marketing-het-onderwijs/ https://contentmarketingmanagement.nl/gratis-whitepaper-content-marketing-het-onderwijs/#respond Mon, 14 Aug 2017 11:56:57 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=16521 Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Effectieve contentmarketing is gebaat bij een goede structuur voor je aanpak en content. Structuur helpt je om keuzes te maken. En waarschijnlijk kun je wel wat hulp gebruiken. Welke content, in welke vorm, voor wie en met welk doel? Het maken van zulke keuzes is...

Het bericht Gratis Whitepaper: Content Marketing in het Onderwijs. verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Effectieve contentmarketing is gebaat bij een goede structuur voor je aanpak en content. Structuur helpt je om keuzes te maken. En waarschijnlijk kun je wel wat hulp gebruiken. Welke content, in welke vorm, voor wie en met welk doel? Het maken van zulke keuzes is moeilijk, juist omdat contentmarketing relatief moeilijk meetbaar is, en vaak een lange termijnsinspanning betreft.

Er bestaat ook geen altijd-werkende formule, dus je zult zelf die keuzes moeten gaan maken. Maar hoe? Als je werkt met een logische, heldere structuur dan creëer je houvast voor jezelf. Taakkaarten zijn een belangrijk onderdeel van de structuur in je content marketing. In dit whitepaper leggen we uit wat taakkaarten zijn en hoe je ze inzet, specifiek in een onderwijs-omgeving.

DOWNLOAD HIERONDER HET VOLLEDIGE WHITEPAPER

Het bericht Gratis Whitepaper: Content Marketing in het Onderwijs. verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/gratis-whitepaper-content-marketing-het-onderwijs/feed/ 0
Gratis White Paper: Communicatiemix voor B2B Content Marketing https://contentmarketingmanagement.nl/gratis-white-paper-communicatiemix-voor-b2b-content-marketing/ https://contentmarketingmanagement.nl/gratis-white-paper-communicatiemix-voor-b2b-content-marketing/#respond Mon, 14 Aug 2017 10:52:54 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=16328 Kwalitatief hoofwaardige content die op een fantastische wijze aansluit op de buyer journey van potentiële klanten is waardeloos wanneer deze onzichtbaar blijft voor de DMU. Om content effectief over te brengen naar de doelgroep moet daarom goed worden nagedacht over de communicatie. Daarbij is het bereiken van de juiste doelgroep vele maken belangrijker dan de...

Het bericht Gratis White Paper: Communicatiemix voor B2B Content Marketing verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
Kwalitatief hoofwaardige content die op een fantastische wijze aansluit op de buyer journey van potentiële klanten is waardeloos wanneer deze onzichtbaar blijft voor de DMU. Om content effectief over te brengen naar de doelgroep moet daarom goed worden nagedacht over de communicatie. Daarbij is het bereiken van de juiste doelgroep vele maken belangrijker dan de bereikte exposure. Juist degenen die zich in de ideevormingsfase en oriëntatiefase bevinden van de producten en diensten moeten worden geraakt door de communicatie. De mediamogelijkheden om content te distribueren wordt tegenwoordig veelal ingedeeld naar Owned, Earned & Paid Media.

Owned Media “Owned” media zijn de kanalen waarover zelf de regie wordt gevoerd. Bij eigen kanalen kan bijvoorbeeld worden gedacht aan de eigen website of eigen nieuwsbrief. Maar ook de eigen social media accounts vallen onder Owned Media. Als “eigenaar” van een social media account kan immers zelfstandig worden bepaald welke boodschappen en content gecommuniceerd worden en op welke wijze gereageerd kan worden. De eigen mediakanalen hebben dan ook een sterke relatie met de content zelf. Het grote voordeel van de eigen kanalen is uiteraard de volledige controle over de inhoud en functionaliteit.

DOWNLOAD HIERONDER HET VOLLEDIGE WHITEPAPER

Het bericht Gratis White Paper: Communicatiemix voor B2B Content Marketing verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/gratis-white-paper-communicatiemix-voor-b2b-content-marketing/feed/ 0
Gratis white paper over contentstrategie: ‘make content work’ https://contentmarketingmanagement.nl/download-gratis-white-paper-contentstrategie-make-content-work/ https://contentmarketingmanagement.nl/download-gratis-white-paper-contentstrategie-make-content-work/#comments Mon, 14 Aug 2017 07:21:36 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=10890 Contentstrategie is een modewoord. Over twee of drie jaar heeft niemand het er meer over. Ach, dat zou best kunnen. Maar contentstrategie is een antwoord op iets wat zeker niet zal verdwijnen: de digitalisering van communicatie en marketing. Die vraagt om een andere benadering: vanuit content en niet vanuit kanalen. Dit e-boekje gaat dieper in...

Het bericht Gratis white paper over contentstrategie: ‘make content work’ verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
Contentstrategie is een modewoord. Over twee of drie jaar heeft niemand het er meer over. Ach, dat zou best kunnen. Maar contentstrategie is een antwoord op iets wat zeker niet zal verdwijnen: de digitalisering van communicatie en marketing. Die vraagt om een andere benadering: vanuit content en niet vanuit kanalen.

Ad
Dit e-boekje gaat dieper in op het belang van contentstrategie, op draagvlak voor contentstrategie en op de toegevoegde waarde van content en contentmarketing. Het is een inleiding in dit boeiende vak, maar geeft ook tips en tricks om vandaag al mee aan de slag te gaan. Is het een uitdaging om content succesvol in te zetten voor je organisatie en (toekomstige) klanten? Ik wens je daarbij veel plezier.

Met gepaste trots presenteren wij het e-book ‘Contentstrategie – make content work’. In dit boek vertelt Jeroen Blokhuis je over het belang van contentstrategie, het creëren van draagvlak voor contentstrategie en over de toegevoegde waarde van content en contentmarketing. Het geeft je een inleiding in dit boeiende vak, maar ook tips en tricks om vandaag al mee aan de slag te gaan. Met bijdragen van Anna Borsboom en Etienne Donicie.

Download nu gratis

We bieden je helemaal gratis een digitale versie van dit mooie boekje aan. We vragen je alleen even je naam en e-mailadres achter te laten. We zullen deze gegevens niet gebruiken om je te spammen. We wensen je veel leesplezier en profijt van ‘Contentstrategie – make content work’!

Download hieronder direct het white paper content strategie

Het bericht Gratis white paper over contentstrategie: ‘make content work’ verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/download-gratis-white-paper-contentstrategie-make-content-work/feed/ 2
Download White Paper: 9 concrete stappen voor een succesvol webinar https://contentmarketingmanagement.nl/download-white-paper-9-concrete-stappen-voor-een-succesvol-webinar/ https://contentmarketingmanagement.nl/download-white-paper-9-concrete-stappen-voor-een-succesvol-webinar/#respond Sat, 12 Aug 2017 10:59:05 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=16330 Steeds meer bedrijven raken overtuigd van de kracht van webinars. Een webinar kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Zo worden veel webinars georganiseerd vanuit marketingperspectief. ook voor trainingsdoeleinden en het creëren van e-learning is de webinar een uitermate geschikt medium. De interactiviteit van webinars draagt ertoe bij dat webinars door deelnemers als zeer positief worden ervaren. ...

Het bericht Download White Paper: 9 concrete stappen voor een succesvol webinar verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
Steeds meer bedrijven raken overtuigd van de kracht van webinars. Een webinar kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Zo worden veel webinars georganiseerd vanuit marketingperspectief. ook voor trainingsdoeleinden en het creëren van e-learning is de webinar een uitermate geschikt medium. De interactiviteit van webinars draagt ertoe bij dat webinars door deelnemers als zeer positief worden ervaren. 

De organisatie van een webinar is geen 5 minuten klus. Een aantal zaken zullen geregeld en gepland moeten worden voordat het webinar daadwerkelijk tot stand is gekomen. Dit document is een uiteenzetting van alle stappen die doorlopen moeten worden bij e organisatie van een webinar.

DOWNLOAD HIERONDER HET VOLLEDIGE WHITEPAPER

Het bericht Download White Paper: 9 concrete stappen voor een succesvol webinar verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/download-white-paper-9-concrete-stappen-voor-een-succesvol-webinar/feed/ 0
Download gratis whitepaper Content Marketing in 10 stappen https://contentmarketingmanagement.nl/download-gratis-whitepaper-content-marketing-in-10-stappen/ https://contentmarketingmanagement.nl/download-gratis-whitepaper-content-marketing-in-10-stappen/#comments Sun, 06 Aug 2017 07:41:34 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=9186 In 10 stappen naar een succesvolle contentmarketingstrategie. Contentmarketing is hot. Dit komt omdat je hiermee beter en sneller je marketingdoelstellingen kunt bereiken. Maar hoe kom je nu tot een goede contentstrategie? Hoe kom je aan kwalitatief goede engaging content? En hoe breng je deze content op een relevante manier onder de aandacht van uw doelgroep?...

Het bericht Download gratis whitepaper Content Marketing in 10 stappen verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
Ad
In 10 stappen naar een succesvolle contentmarketingstrategie.
Contentmarketing is hot. Dit komt omdat je hiermee beter en sneller je marketingdoelstellingen kunt bereiken. Maar hoe kom je nu tot een goede contentstrategie? Hoe kom je aan kwalitatief goede engaging content? En hoe breng je deze content op een relevante manier onder de aandacht van uw doelgroep? Lees hieronder hoe u in 10 praktische stappen kunt komen tot een succesvolle contentmarketingstrategie.

Stap 1: Inventariseer de situatie.

Contentmarketing; daar moeten we ook wat mee’. Een veelgehoorde kreet in menig boardroom. En begrijpelijk om hier direct mee aan de slag te gaan. Toch zou u voordat u hiermee gaat starten, eens goed na moeten denken of het wel zo slim is om hier direct mee te beginnen. Maar al te vaak stranden veelbelovende  initiatieven op praktische haalbaarheid, budgetperikelen, gebrek aan commitment, expertise of simpelweg de juiste vaardigheden. Probeer eerst eens in kaart te brengen wat de kansen op succes zijn. Pols uw omgeving, collega’s en management eens hoe zij denken over uw initiatief. Kortom: bezint eer ge begint.

Stap 2: Wat zijn uw doelen?

Voordat u aan de slag gaat met (content)marketing, zou u er goed aan doen om eerst uw doelen helder te krijgen. Zonder duidelijke stip aan de horizon is het immers lastig koers houden, weet u niet waar u naar toe moet en hoe u daar het beste kunt komen. Als u uw doelen (nog) niet kent of niet inzichtelijk heeft gemaakt, is het handig om hier eerst mee te starten en daarna te bepalen welke actie wenselijk is.

Download hier het volledige white paper!

Het bericht Download gratis whitepaper Content Marketing in 10 stappen verscheen eerst op Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/download-gratis-whitepaper-content-marketing-in-10-stappen/feed/ 16