Content Marketing Management https://contentmarketingmanagement.nl Contentmarketingmanagement.nl is een online kennisportal met zakelijke informatie over contentmarketing, contentstrategie, inboundmedia, online marketing en marketingautomation voor de inbound marketing community Wed, 25 Mar 2020 14:41:37 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.13 https://contentmarketingmanagement.nl/wp-content/uploads/2018/06/cropped-cm-frankwatching-32x32.jpg Content Marketing Management https://contentmarketingmanagement.nl 32 32 Learning innovation from the best ! https://contentmarketingmanagement.nl/learning-innovation-from-the-best/ https://contentmarketingmanagement.nl/learning-innovation-from-the-best/#respond Mon, 02 Mar 2020 09:22:02 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17891 Op donderdag 5 maart vindt de kennistour Business Development en Innovatie van Utrecht Business School plaats. Tijdens deze tour door de randstad leren deelnemers op een interactieve manier van drie top bedrijven over hun business development & innovatie strategie. Er wordt een bezoek gebracht aan KPN, Ministerie van Infrastructuur en Waterschappen en Greenchoice. Tijdens deze...

The post Learning innovation from the best ! appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Op donderdag 5 maart vindt de kennistour Business Development en Innovatie van Utrecht Business School plaats. Tijdens deze tour door de randstad leren deelnemers op een interactieve manier van drie top bedrijven over hun business development & innovatie strategie. Er wordt een bezoek gebracht aan KPN, Ministerie van Infrastructuur en Waterschappen en Greenchoice.

Tijdens deze kennistour staat het thema innovatiemanagement centraal. Een gedegen innovatie strategie is essentieel om te overleven in deze tijd van jonge frisse startups. Maar hoe pak je zoiets aan? Dat is de vraag die centraal staat deze dag. In een authentieke ‘schoolbus’ wordt een groep professionals ingeleid bij KPN, Ministerie van Infrastructuur en Waterschappen en Greenchoice.

Organisatie transformeren

Melvin Streefkerk en zijn team houden zich bezig met de manier van innoveren binnen de grote KPN organisatie. Volgens Melvin brengt dit verandering met zich mee op het gebied van mind-set, cultuur, de manier van (samen-)werken en de activiteiten die KPN onderneemt. “Ik vind het een heel boeiend concept om de organisatie te transformeren naar deze nieuwe manier van werken en denken, met alle ups en downs die dat met zich meebrengt. Het is op papier vaak vrij ‘gemakkelijk’ uitgewerkt, maar in de praktijk leidt zoiets vaak tot best wat weerstand.”, aldus Streefkerk.

Topbedrijven

Naast het bezoek aan KPN, wordt er ook een bezoek gebracht aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterschappen en energiemaatschappij Greenchoice. Rob Massuger is Innovatiemanager bij Greenchoice. Hij werkt aan innovaties die klanten helpen om hun energierekening laag te houden. En natuurlijk zo ook een actieve bijdrage te leveren aan meer duurzame energie. Bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterschappen krijgen deelnemers een kijkje in de keuken van de innovatiestrategie bij Rijkswaterstaat. Jan Willem van Dijk en Sonja Karstens delen hun kennis in een sessie van 1 ½ uur.

Leestip: Meer informatie over de kennistour Business Development & Innovatie

 Klik om meer te lezen

Unieke setting

Veel organisaties zijn zoekende naar een goede innovatie strategie. “Het werkt ontzettend inspirerend om een kijkje in de keuken te nemen bij bedrijven die al veel ervaring hebben met het opzetten en uitvoeren van een innovatiestrategie,” aldus Michiel Noij van Utrecht Business School. Volgens Noij zorgt de setting in de bus “voor een open sfeer die doorgaans zorgt voor goede discussies, creativiteit en uiteindelijk een optimaal leerresultaat.” Deelnemers zijn vaak aangenaam verrast door de (leer) ervaringen van de bedrijven die bezocht worden.

Kennistours

Utrecht Business School organiseert het hele jaar door kennistours binnen verschillende thema’s: brand management, verandermanagement, business development, product management en HR-analytics. Meer informatie over deze kennistour vind u hier.  De volledige agenda vind u hier.

The post Learning innovation from the best ! appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/learning-innovation-from-the-best/feed/ 0
Gaat u ook mee op Business Development Kennistour? https://contentmarketingmanagement.nl/gaat-u-ook-mee-op-business-development-kennistour/ https://contentmarketingmanagement.nl/gaat-u-ook-mee-op-business-development-kennistour/#respond Thu, 13 Feb 2020 22:55:51 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17884 Business Development Kennistour | 5 maart 2020 Een UBS-Kennistour brengt professionals vanuit verschillende disciplines/ branches op een unieke manier samen. Tijdens de (bus)tours wordt er unieke kennis opgedaan aan de hand van best practices, waardevolle contacten gelegd en veel van elkaar geleerd. Tijdens de tours heerst er een open sfeer welke doorgaans zorgt voor goede discussies, creativiteit, inspiratie...

The post Gaat u ook mee op Business Development Kennistour? appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Business Development Kennistour | 5 maart 2020

Schoolbus UBSEen UBS-Kennistour brengt professionals vanuit verschillende disciplines/ branches op een unieke manier samen. Tijdens de (bus)tours wordt er unieke kennis opgedaan aan de hand van best practices, waardevolle contacten gelegd en veel van elkaar geleerd. Tijdens de tours heerst er een open sfeer welke doorgaans zorgt voor goede discussies, creativiteit, inspiratie en uiteindelijk een optimaal leerresultaat. Een kennistour geeft meerwaarde door ‘echte’ ervaringen, first hand stories van best-in-class-bedrijven en actieve participatie. Dit zorgt ervoor dat u na afloop ervan het beste uit uw eigen business innovatiestrategie kunt halen.


Overzicht Kennistour

Tijdens deze 1-daagse kennistour bezoekt u drie best-of-class-bedrijven op het gebied van business development in de regio Midden-Nederland. U wordt onder begeleiding van UBS (in een authentieke schoolbus) vanuit Utrecht vervoerd naar de desbetreffende organisaties. Bij de bedrijven in kwestie wordt er telkens een presentatie/discussie/ Q&A verzorgt door de verantwoordelijke op het gebied van business development en vervolgens afgerond met een ‘experience’ rondleiding. Tijdens de busrit verzorgt de UBS-docent ook enkele colleges waardoor de opgedane kennis bij de bedrijven in (breder) strategisch perspectief wordt geplaatst. Aan het einde van de dag wordt u, na een korte wrap-up, weer in Utrecht (Savannahweg 17, 3542 AW) afgezet. Deze kennistour maakt deel uit van het UBS Kennisnetwerk. Klik hier voor meer informatie over het kennisnetwerk.


bus kennistour

Dagprogramma (donderdag 5 maart 2020)

Van ongeveer 09.15 uur tot 10.00 uur vind het eerste inleidende college plaats in de bus. Het wordt verzorgd door begeleidend docent Arend-Jan Majoor van Utrecht Business School. Vanaf  10.00 uur worden we ontvangen bij een best-in-class-bedrijf KPN waar het onderwerp ‘Business Development & Innovatiestrategie’ centraal staat. De business development-verantwoordelijke verzorgt de sessie hierover en leidt ons rond door het bedrijf. Na dit bezoek rijden vervolgen we onze weg naar het Ministerie van Infrastructuur waar we rond 11.00 uur een presentatie krijgen over het thema ‘Innovation Implementatie’. Na dit bezoek wordt er geluncht en doorgereden naar het derde te bezoeken bedrijf. Onderweg wordt er weer een college verzorgd door de begeleidend docent die de opgedane learnings zal duiden en in een breder strategisch perspectief zal plaatsen. Het derde bedrijf Green Choice wordt rond 14.00 uur aangedaan. Hier wordt het thema: ‘Meten en Monitoren van Innovatiebeleid’ uitgebreid belicht en besproken. Na deze sessie, en aansluitende rondleiding, rijdt de bus weer richting Utrecht, waar na een korte ‘wrap up’ iedereen weer wordt afgezet en de dag officieel wordt besloten. 


Learnings van deze dag

bedrijfsbezoek kennistour

Na afloop van deze kennistour heeft u praktische kennis opgedaan van diverse best-of-class-bedrijven op het gebied van business development. Aan de hand van diverse best-practices, bent u op de hoogte gebracht van de (on)mogelijkheden die bepaalde managementstijlen hebben voor het welslagen van business development- en innovatieprocessen. U bent bekend met het veranderen van organisatiestructuren, bent op de hoogte van de succesfactoren van business leaders en weet hoe u een business development implementatie effectief kunt doorvoeren. Tot slot verkrijgt u de laatste kennis en inzichten over het vermarkten van een onderscheidend product/ dienst met toegevoegde waarde.


Voor wie is deze tour bedoeld ?

De Business Development Kennistour is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van business development en business innovation. De kennistour is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een bedrijfskundige- of marketingachtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring. 


Kosten van deelname 

Schoolbus UBSWilt u deelnemen aan deze business development kennistour? Dan kunt u zich via de link hieronder aanmelden. De kennistour kent geen winstoogmerk en wordt derhalve kostendekkend aangeboden. Dit betekent echter niet dat er geheel vrijblijvend aangemeld kan worden. Om de zogenoemde ‘no-show’ tegen te gaan, vragen we namelijk een klein drempelbedrag van 95 euro. We organiseren immers graag iets leuks voor onze deelnemers maar willen dan ook graag dat degenen die zich aanmelden ook daadwerkelijk komen. We gaan uit van uw begrip hiervoor. Wilt u zich aanmelden voor deze kennistour? Klik dan hier.


 UBS Plus/ Utrecht Business School 

UBS Plus is bedoeld om professionals te inspireren en te motiveren bij het veranderen van uzelf, uw team of uw organisatie naar nieuwe gewenste situaties. UBS Plus is een initiatief van Utrecht Business School. Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze deelnemers op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen we op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, bedrijfskunde, strategie, hrm, inkoop en management & leadership. Voor vragen, advies of meer informatie over Utrecht Business School contact de redactie en/ of bekijk de video hiernaast. 


The post Gaat u ook mee op Business Development Kennistour? appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/gaat-u-ook-mee-op-business-development-kennistour/feed/ 0
Een (business) snapchat geofilter maken in 6 stappen https://contentmarketingmanagement.nl/snapchat-geofilter/ https://contentmarketingmanagement.nl/snapchat-geofilter/#respond Mon, 20 Jan 2020 14:22:08 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17528 Adverteren op Snapchat is sterk in opkomst. Niet verwonderlijk. Meer dan zeventig procent van de jongeren in de categorie 15 tot 19 jaar in Nederland is actief op Snapchat. Als jij je richt op een jonge doelgroep, dan is Snapchat Marketing eigenlijk onmisbaar in je (online) marketing mix. Een van de leukste toepassingen van Snapchat...

The post Een (business) snapchat geofilter maken in 6 stappen appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Adverteren op Snapchat is sterk in opkomst. Niet verwonderlijk. Meer dan zeventig procent van de jongeren in de categorie 15 tot 19 jaar in Nederland is actief op Snapchat. Als jij je richt op een jonge doelgroep, dan is Snapchat Marketing eigenlijk onmisbaar in je (online) marketing mix.

Een van de leukste toepassingen van Snapchat Marketing, die ook echt uniek is voor Snapchat, is het maken van een eigen geofilter. In dit artikel leg ik uit hoe dat werkt!

Wat is een geofilter op Snapchat en waarom zou je deze willen gebruiken?

Een filter op Snapchat heb je vast wel eens gezien. In feite is een filter niet anders dan een soort kader, dat je als een laagje over een foto heen kunt leggen. Snapchat biedt standaard een reeks filters die je kunt gebruiken, maar je kunt ook zelf een filter maken. Het interessante van zo’n filter is, dat je precies kunt aangeven wanneer (van datum/tijd tot datum/tijd) en wáár (afgetekend op een kaart) deze filter beschikbaar is.

Ad

Dit kun je bijvoorbeeld als particulier doen als je een feest organiseert (zoals een bruiloft) en je wilt dat gasten hun foto’s op Snapchat kunnen delen ‘opgeleukt’ met passende afbeeldingen en tekst. Je kunt dit uiteraard ook als zakelijke partij doen, bijvoorbeeld als je een evenement zoals een festival organiseert, of een locatie uitbaat waar veel jongeren komen die foto’s maken (pretpark, discotheek, dagstrand, etc.).

Je kunt je filter voorzien van jouw visuals, tekst en logo (zorg wel dat de foto zelf goed zichtbaar blijft!). Mensen die je filter gebruiken, maken dan eigenlijk reclame voor jou: zij zijn jouw ambassadeurs! Maar, let op: je filter moet natuurlijk ook leuk zijn om te gebruiken. Je kunt mensen namelijk niet dwingen om je filter te gebruiken, dus je moet zorgen dat deze uitnodigt tot interactie, mooie visuals heeft en prikkelend is.

 

 

Aan de slag: je eigen geofilter in 5 stappen

In dit stappenplan gaan we zelf een Business Geofilter maken!

 

Stap 1: Maak een account aan

Je zult eerst een account moeten aanmaken: Ga naar https://create.snapchat.com/. Dit is overigens niet je Snapchat account (als je die al hebt).

Als je account klaar is, en je ingelogd bent, klik dan op ‘Create your own’ en kies voor ‘Create Filter’.

 

Stap 2: Je filter maken

Als zakelijk gebruiker zul je meestal een zelf ontworpen filter willen gebruiken, in plaats van een van de templates die Snapchat klaar heeft staan. Houd er rekening mee dat het bestand maximaal 300kb groot mag zijn, als .png met transparante achtergrond opgeslagen en in de afmetingen 1080px bij 2340px.

Let op: je werkt altijd in ‘portrait’ mode. Bovengenoemde afmetingen gelden voor de nieuwe generatie smartphones, met een ‘lang’ scherm. Je moet er echter ook rekening mee houden dat oudere smartphones een ‘korter’ scherm hebben. Ontwerp je filter dan zo, dat de boven en onderkant eventueel weg mag vallen, zonder dat daarbij belangrijke zaken (teksten, je logo, andere visuals) verloren gaan.

snapchat marketing afmetingen

Gelukkig geeft de preview duidelijk aan waar de mogelijke ‘randen’ zitten. Houd je tekst (en je logo!) dus altijd binnen deze lijnen!

Stap 3: Bepaal wanneer je filter beschikbaar moet zijn

Vervolgens kun je een begin- en einddatum instellen dat je filter beschikbaar moet zijn. Je kunt de start en eindtijd tot op 1 uur nauwkeurig instellen. De tijdzone staat al op CEST in ons voorbeeld, dus dat is prima.

Tip: je kunt de begintijd op zijn vroegst over 24 uur van het moment van maken instellen!

In dit voorbeeld start de geofilter op vrijdag om 09:00 uur en stopt deze weer op zondag om 20:00 uur.

snapchat marketing datum en tijd instellen

Stap 4: Stel je ‘Geofence’ in om de locatie van de filter af te bakenen

Het bijzondere aan deze vorm van Snapchat Marketing is dat je heel nauwkeurig kunt aangeven waar je filter beschikbaar moet zijn. Dit doe je door het instellen van een zogenaamde geofence: op de kaart kun je met punten een gebied afbakenen. Zo kun je ontzettend gericht te werk gaan.

Je kunt locaties zoeken zoals op Google Maps: dus niet alleen landen, steden of dorpen, maar ook bedrijfsnamen of andere locaties. Stel ik zou de geofilter bij ons op kantoor willen gebruiken, dan zoek ik simpelweg op mijn bedrijfsnaam:

snapchat marketing locatie zoeken

Je krijgt vervolgens een standaard vierkant ‘fence’ te zien. Deze kun je verslepen naar je wens, of klik op ‘Reset Fence’ en vervolgens op ‘Draw Fence’ om een nieuw fence te tekenen:

Stap 5: Order plaatsen en afrekenen

Je geofence kan behoorlijk groot zijn: zo groot als Central Park in New York ongeveer! Maar dit wordt dan wel een stuk duurder! De prijs van je geofilter wordt bepaald door twee dingen:

 • Hoe lang je geofilter beschikbaar moet zijn
 • De grootte van het gebied waar de geofilter moet draaien

De prijs wordt telkens realtime berekend terwijl je je geofence (en eventueel start- en begintijd) aanpast.

snapchat geofence prijs berekenen

In ons voorbeeld zien we dus dat een filter die draait van vrijdagochtend tot zondagavond, voor een oppervlakte van omgerekend ongeveer 1000 m2, zo’n € 50,00 kost. Dit is overigens inclusief btw, als het een zakelijke aankoop is en je hebt een Nederlands btw-nummer, dan wordt de prijs automatisch opnieuw berekend.

Bij ‘Checkout’ kun je je factuurgegevens invullen en je betaalmethode kiezen (Creditcard of Paypal).

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Stap 6: Resultaten van je geofilter bekijken en duiden

Na afloop ben je natuurlijk benieuwd naar de resultaten van je geofilter. Hier moet je vaak wel enig geduld bij hebben: Snapchat werkt die cijfers maar 1 keer per 24 uur bij.

Je krijgt dan de volgende cijfers te zien per geofilter:

geofence statistieken

De statistieken kun je als volgt duiden:

 • Swipes:het aantal keer dat de filter is gezien tijdens het maken van een snap
 • Uses:het aantal keer dat de filter daadwerkelijk is gebruikt bij het maken van een snap (verzonden naar een vriend, of gebruikt in een story)
 • Views:het aantal keer dat de gebruikte filter is gezien door een vriend, of in een story (je effectieve bereik dus)
 • Usage: het percentage dat de filter is gebruikt (uses) van het aantal keer dat deze gezien is tijdens het maken (swipe)

Veel succes met je geofilters!

Auteur: Jeroen Huynen, Buttonplay. Buttonplay is een online-/contentmarketingbureau gevestigd in Maastricht. Buttonplay is in 2009 opgericht door Jeroen Huynen. Na enkele jaren voornamelijk freelancewerk, is Buttonplay inmiddels uitgegroeid tot een bureau met klanten als Gemeente Maastricht, Brightlands, Zuyd Hogeschool, APG en Livios.be.

The post Een (business) snapchat geofilter maken in 6 stappen appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/snapchat-geofilter/feed/ 0
Gaat u ook mee op Brand Management Kennis(makings)tour? https://contentmarketingmanagement.nl/gaat-u-ook-meer-op-brand-management-kennismakingstour/ https://contentmarketingmanagement.nl/gaat-u-ook-meer-op-brand-management-kennismakingstour/#respond Thu, 09 Jan 2020 11:44:03 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17873 Brand Management Kennistour Een UBS-Kennistour brengt professionals vanuit verschillende disciplines/ branches op een unieke manier samen. Tijdens de (bus)tours wordt er unieke kennis opgedaan aan de hand van best practices, waardevolle contacten gelegd en uiteraard veel van elkaar geleerd. Tijdens de tours heerst er een open sfeer welke doorgaans zorgt voor goede discussies, creativiteit, inspiratie en uiteindelijk...

The post Gaat u ook mee op Brand Management Kennis(makings)tour? appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Brand Management Kennistour

brand management kennistour

Een UBS-Kennistour brengt professionals vanuit verschillende disciplines/ branches op een unieke manier samen. Tijdens de (bus)tours wordt er unieke kennis opgedaan aan de hand van best practices, waardevolle contacten gelegd en uiteraard veel van elkaar geleerd. Tijdens de tours heerst er een open sfeer welke doorgaans zorgt voor goede discussies, creativiteit, inspiratie en uiteindelijk een optimaal leerresultaat. Een kennistour geeft meerwaarde door ‘echte’ ervaringen, first hand stories van best-in-class-bedrijven en actieve participatie. Dit bij elkaar zorgt ervoor dat u na afloop ervan het beste uit uw eigen merkstrategie kunt halen.


Onderwerpen

Tijdens de ‘Brand Management Kennistour’ doet u praktische kennis en kunde op over merkstrategie, positioneren, internal branding en implementatie management. Er worden zogenoemde ”best-of-class-bedrijven bezocht” die voorlopen op hun vakgebied, noemenswaardige resultaten hierop hebben geboekt en deze resultaten graag met ons delen. Denk bijvoorbeeld aan het succesvol implementeren van nieuwe positionering of het veranderen van de merkstrategie en/ of het verankeren van de merkbelofte in de organisatie. Omdat een deel van de ”succes stories” doorgaans zit in het DNA van de organisatie, bezoeken we de bedrijven persoonlijk. Tijdens de presentaties, discussies en rondleidingen, kunt u zodoende beter ervaren, hoe dit soort bedrijven opereren en hoe u er vervolgens uw voordeel mee kunt doen.


Learnings van de kennistour

bedrijfsbezoek kennistour

Na afloop van deze kennistour heeft u praktische kennis opgedaan van diverse best-of-class-bedrijven op het gebied van merkstrategie en brand management. Aan de hand van diverse best-practices, bent u op de hoogte gebracht van de succesfactoren voor een effectieve merkstrategie, creatie van een betekenisvolle positionering en het dagelijkse management ervan. U bent tevens bekend met de (on)mogelijkheden die bepaalde managementstijlen hebben voor het welslagen van (internal) brandingprocessen. U weet hoe u organisatiestructuren kunt veranderen conform de merkbelofte en weet hoe u een merkimplementatie effectief kunt doorvoeren. Tot slot verkrijgt u de laatste kennis en inzichten over het bouwen van een sterk merk.


Voor wie is deze kennistour ?

De Brand Management Kennistour is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van merkstrategie en brand management. De kennistour is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een bedrijfskundige- of marketingachtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.


Programma Kennistour

Algemeen

Tijdens deze 1-daagse kennistour bezoekt u drie best-of-class-bedrijven op het gebied van brand management  in de regio Midden-Nederland. In een authentieke ‘schoolbus’ wordt u onder begeleiding van UBS vanuit Utrecht vervoerd naar de desbetreffende organisaties. Bij de bedrijven in kwestie wordt er telkens een presentatie/discussie/ Q&A verzorgt door de verantwoordelijke op het gebied van brand management en vervolgens afgerond met een ‘experience’ rondleiding. Tijdens de busrit verzorgt de UBS-docent ook enkele colleges waardoor de opgedane kennis bij de bedrijven in (breder) strategisch perspectief wordt geplaatst. Aan het einde van de dag wordt u, na een korte wrap-up, weer in Utrecht afgezet.

MEER WETEN? KLIK HIER VOOR HET DAGPROGRAMMA.

The post Gaat u ook mee op Brand Management Kennis(makings)tour? appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/gaat-u-ook-meer-op-brand-management-kennismakingstour/feed/ 0
Social advertising nieuws: stimuleer je doelgroep met deze nieuwigheidjes https://contentmarketingmanagement.nl/social-advertising/ https://contentmarketingmanagement.nl/social-advertising/#respond Mon, 16 Dec 2019 14:00:23 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17516 Je verhaal vertellen wordt steeds belangrijker. In mijn laatste blog ging ik enkel in op creatieve storytelling binnen Instagram. Instagram is natuurlijk niet de enige. Ook LinkedIn introduceerde afgelopen week opnieuw een bekend advertentieformaat, maar helemaal nieuw op LinkedIn: een carrousel. Kortom een aantal interessante nieuwigheidjes die we graag even met je delen. Kort, korter, kortst Terwijl het inzetten...

The post Social advertising nieuws: stimuleer je doelgroep met deze nieuwigheidjes appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Je verhaal vertellen wordt steeds belangrijker. In mijn laatste blog ging ik enkel in op creatieve storytelling binnen Instagram. Instagram is natuurlijk niet de enige. Ook LinkedIn introduceerde afgelopen week opnieuw een bekend advertentieformaat, maar helemaal nieuw op LinkedIn: een carrousel. Kortom een aantal interessante nieuwigheidjes die we graag even met je delen.

Ad

Kort, korter, kortst

Terwijl het inzetten van video steeds vluchtiger wordt, introduceerde Instagram gisteren IGTV. Een video kanaal waar juist verticale video’s met een langere tijdsduur worden toegelaten. Met als doel gewoonweg aanwezig zijn op een plek waar personen dagelijks hun tijd besteden aan het kijken van meer online video’s.

Nu kun je video’s plaatsen van maximaal 60 seconden, maar bij IGTV zijn video’s tot 1 uur toegestaan. Je kunt IGTV vinden als individuele app, maar ook bovenaan in je menuutje van Instagram.

De concurrentie met YouTube is ON! Voorlopig kan Instagram nog niet opboksen tegen YouTube, maar de verwachtingen zijn hoog. Waarschijnlijk wordt het succesvoller dan Facebook’s Watch. De Facebook Family of Apps ging al eerder de strijd met het videoplatform aan.

Kopen, kopen, kopen

Een tijdje terug heb ik het gehad over shoppable posts binnen de Instagram-nieuwsfeed. Nog leuker: nu ook beschikbaar in Stories. Net zoals in de nieuwsfeed is het mogelijk om door middel van ‘tags’ je producten te labelen. De focus voor Stories ligt nog steeds op inspiratie en het delen van snelle content, maar het wordt jou als dedicated fan – bij het volgen van een bedrijf – steeds makkelijker gemaakt om snel een aankoop te doen van producten van jouw favoriete merk.  Spenden maar!

Deze volgende – logische – stap voor Instagram laat zien dat ze er alles aan doen om inspiratie om te zetten in actie. Doordat Instagram een platform is met de focus op beeldmateriaal en lifestyle, mocht winkelen op Instagram niet ontbreken. Shopping op Instagram geeft die extra impuls en zet deze om naar omzet.

Zelf ben ik groot fan van Stories dus ik ben erg blij met deze mogelijkheid voor onze klanten. Nu is deze functie enkel nog beschikbaar voor grote adverteerders, maar de verwachting is dat we hier vanaf juli allemaal gebruik van kunnen maken.

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Een soort van nieuw

Vrijwel ieder social platform begreep het al veel langer: vertel je verhaal aan je doelgroep en zet aan tot actie. Business platform LinkedIn bleef nog een beetje achter, maar vanaf nu bereik je je zakelijke doelgroep ook door middel van een bekend advertentieformaat: een carrousel advertentie.

LinkedIn meet standaard metrics zoals CTR en het aantal behaalde doelen, maar met het inzetten van de carrousel advertentie kunnen ook kliks en impressies per individuele kaart worden gemeten. Het platform heeft aangegeven dat bijna 75% (!) van de beta testers hogere CTR-percentages heeft opgemerkt.

Door het hoge interactieve gehalte van een carrousel-formaat trigger je je zakelijke doelgroep en lok je interactie uit. Benut deze introductie door je verhaal uitgebreider te vertellen en val op in ieders LinkedIn-nieuwsfeed.

Auteur: Adriënne van Liempd

BronSocial advertising nieuws: stimuleer je doelgroep met deze nieuwigheidjes

The post Social advertising nieuws: stimuleer je doelgroep met deze nieuwigheidjes appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/social-advertising/feed/ 0
Hoe een contentkalender u redactioneel uit de ‘planningsbrand’ kan helpen https://contentmarketingmanagement.nl/contentkalender/ https://contentmarketingmanagement.nl/contentkalender/#comments Mon, 18 Nov 2019 10:53:24 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=13995 Succesvol aan de slag met content marketing kost een hoop tijd, inzet, geduld, discipline en een lange adem. Anderzijds wordt het steeds belangrijker om je te onderscheiden met waardevolle en relevante content. Je klanten en Google zullen je uiteindelijk gaan waarderen. Redactionele planning met een contentkalender helpt je met het efficiënt en effectief inzetten van jouw content. ...

The post Hoe een contentkalender u redactioneel uit de ‘planningsbrand’ kan helpen appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Succesvol aan de slag met content marketing kost een hoop tijd, inzet, geduld, discipline en een lange adem. Anderzijds wordt het steeds belangrijker om je te onderscheiden met waardevolle en relevante content. Je klanten en Google zullen je uiteindelijk gaan waarderen. Redactionele planning met een contentkalender helpt je met het efficiënt en effectief inzetten van jouw content. 

Ad

Plan jij je content?

Ondernemers die wel het nut inzien van content marketing, doen dit vaak zonder plan. Maar een soort van jaarplanning biedt zeker voordelen. Ik adviseer je dan ook je redactioneel te plannen met behulp van een contentkalender. Natuurlijk is je contentkalender gebaseerd op je contentstrategie.

Voordelen van een contentkalender

 • Het geeft structuur, focus en overzicht;
 • Je weet de deadlines;
 • Je ziet de variatie in content waarmee jij je doelgroep verrast.
 • Je hebt inzicht in bijvoorbeeld feestdagen, evenementen waarop jij kunt inhaken met je content. Bijvoorbeeld met een winactie, verloting, gratis product etc;
 • Je hebt ook inzicht in evenementen die de aandacht afleiden van jouw content;
 • Je kunt artikelen vooraf al schrijven, redigeren kan altijd nog;
 • Het is gemakkelijker taken te verdelen;
 • Je weet exact welke artikelen of content zijn geproduceerd en gedistribueerd;
 • Door planmatig te werken kun je meten wat het effect was van jouw content;
 • Je ziet in één oogopslag welke artikelen je kunt hergebruiken in bijvoorbeeld je e-book, je slideshares etc.

Een of meerdere contentkalenders?

Schrijf je veel? Maak je regelmatig uiteenlopende waardevolle content voor je lezers? Afhankelijk van de aard en de hoeveelheid van content die je voor je klanten en lezers maakt, kun je ervoor kiezen om één content kalender te maken of per uiting een aparte kalender te maken. Per soort content kun je een kleur kiezen zodat in een oogopslag helder is welke content op het programma staat. Wat de deadline is, wat de onderwerpen of het thema is.

Tip!: Natuurlijk varieer je met je content. De ene keer kan een filmpje of Infographic je verhaal versterken. De andere keer is een blog of whitepaper het beste middel voor jouw boodschap.

Een Swipe file van gave content van anderen

Het is aan te raden om super content van anderen te bewaren en te verzamelen. Je weet immers wat jouw planning is. Over veel onderwerpen is al geschreven en je hoeft niet altijd zelf het wiel uit te vinden. Kom je onwijs gave, inspirerende en slimme dingen tegen van anderen? Bewaar ze in een Swipe file, verwijs naar zo’n geweldig stuk in je artikelen of blogs. Zo’n Swipe file is ook handig als je inspiratie en creativiteit wat minder is. Ga niet teksten kopiëren maar gebruik ze ter aanvulling van jouw verhaal.

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Maak je gebruik van WordPress?

Heb je een WordPress website dan is er een handige gratis plugin om een redactionele kalender op te stellen: WordPress Editorial Calender. Op de website vind je uitgebreide informatie en screenshots over de werking van de plugin.

Zet je vaak Twitter in?

Maak je veel gebruik van Twitter? Bekijk dan deze handige Nederlandse ‘Own The Moment’ kalender. Maak gebruik van de tips en voorbeeld tweets. En plan jouw content rondom de belangrijkste gebeurtenissen.

Heb je nog vragen? Ga jij voor redactionele planning met een content kalender? Heb jij nog andere ideeën over de redactionele planning met een contentkalender? Deel je idee hieronder. Voor meer templates voor je contentkalender kun je ook op Google kijken.

Bron: Akkie Riewald – MARA Communicatie

The post Hoe een contentkalender u redactioneel uit de ‘planningsbrand’ kan helpen appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/contentkalender/feed/ 1
5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst https://contentmarketingmanagement.nl/valkuilen-bij-het-schrijven-van-een-webtekst/ https://contentmarketingmanagement.nl/valkuilen-bij-het-schrijven-van-een-webtekst/#respond Fri, 08 Nov 2019 09:09:30 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=17045 5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst Een tekst schrijven voor internet? Dat kan iedereen! Of toch niet? Een goede tekst schrijven is wellicht geen rocket science, maar we zien nog te vaak webteksten voorbij komen die de bezoekers eerder afschrikken dan overtuigen. Zonde, want dit gaat ten koste van je conversie en herhaalbezoek....

The post 5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst appeared first on Content Marketing Management.

]]>
5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst

Een tekst schrijven voor internet? Dat kan iedereen! Of toch niet? Een goede tekst schrijven is wellicht geen rocket science, maar we zien nog te vaak webteksten voorbij komen die de bezoekers eerder afschrikken dan overtuigen. Zonde, want dit gaat ten koste van je conversie en herhaalbezoek. Maar wat gaat er dan mis? In dit artikel zet ik 5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst op een rij.

Ad

De eerste stap: bezoekers naar jouw website krijgen

We weten allemaal dat het verhogen van je conversie voor de meeste bedrijven het belangrijkste doel van een webshop of website is. Of het nu gaat om extra omzet of het genereren van meer leads. Een eerste stap om dit doel te behalen is bezoekers op je site te krijgen. Veel ondernemers investeren hier dan ook massaal in.

Advertenties worden opgezet en door middel van SEO optimaliseren we de vindbaarheid in de organische zoekresultaten. Dit is erg belangrijk en onmisbaar bij een goede online marketing strategie.

 

Schrikt jouw content bezoekers af?

Bezoekers weten je zo te vinden en belanden op je website. Maar dat is juist ook het punt dat het vaak misgaat. Want landt die bezoeker ook op een pagina met goede content? Het antwoord is te vaak nee, wat ervoor zorgt dat een bezoeker de site direct weer verlaat. Zonde, want zo loop je veel leads en omzet mis én verspil je eigenlijk het eerder geïnvesteerde budget. Goede content op je website is dus onmisbaar.

Zie je bij jouw site ook ruimte voor verbetering (of pagina’s met een hoog bounce percentage) en wil je zelf aan de slag met het schrijven van een webtekst? Voorkom dan in ieder geval onderstaande valkuilen.

 

Valkuil 1. Een website is geen boek

Anders dan bij een boek zit er aan een website geen begin of einde. Bezoekers komen via verschillende landingspagina’s op je website en gaan zelden iedere knop van de menubalk af. Houd hier bij het schrijven van je teksten rekening mee. Een pagina moet op zichzelf staan en wil je toch verwijzen naar iets wat je ergens anders hebt vermeld? Doe dit dan met een interne link.

Hoe dan wel? Zorg dat elke pagina een helder doel heeft inclusief de gepaste call-to-actions

 

Valkuil 2. Enkel woorden zijn niet genoeg

Bezoekers willen binnen enkele seconden zien of de pagina relevant is. Dus denk je dat een bezoeker die hele lap tekst door gaat lezen? Vergeet het maar. Begin de eerste alinea dus niet met een leuke, maar weinig zeggende tekst om vervolgens door te gaan met nog meer lappen niet relevante informatie.

Hoe dan wel? Kom in de inleiding direct tot de conclusie zodat de bezoeker in één oogopslag ziet of de pagina belangrijk is. Maak het vervolgens gemakkelijk leesbaar door gebruik te maken van tussenkoppen, opsommingen en afbeeldingen.

 

Valkuil 3. Voor wie schrijf je?

Ik, ik en nog een keer ik. Én je bezoeker is weg. Als ondernemer is het begrijpelijk dat je graag wilt vertellen wat je doet, waarom je dat doet en hoe. Echter vertel je al snel veel te veel. Een bezoeker wil enkel weten: What’s in it for me?

Hoe dan wel? Zorg dat glashelder is welk probleem jij voor je doelgroep oplost. Bedenk daarom bij iedere tekst die je schrijft of dit relevant is voor jouw doelgroep of dat je het vertelt omdat je het graag wilt vertellen.

 

Valkuil 4. De focus op zoekwoorden

Het gebruik van zoekwoorden in een tekst is essentieel voor je online vindbaarheid. Een veel voorkomende valkuil is echter dat je te veel zoekwoorden in een tekst propt. Het resultaat? Een tekst die niet lekker leest en ergernis oproept bij je bezoekers. Een andere valkuil is dat je een belangrijke zoekterm te weinig gebruikt. Hierdoor is de kans dat je erop gevonden wordt nihil.

Hoe dan wel? Kies per tekst 1 hoofdzoekterm en 2 subzoektermen en verwerk deze op een natuurlijke manier in de tekst. Zorg dat deze termen in ieder geval een aantal keer terugkomen en verwerk ze zo mogelijk ook in de tussenkoppen.

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Valkuil 5. Waar is de call to action?

Grote kans dat conversieverhoging het doel van jouw website of webshop is. Echter schijnen veel ondernemers dit te vergeten wanneer ze een webtekst aan het schrijven zijn. Netjes wordt verteld wat ze doen, wat ze verkopen en, als je geluk hebt, wat het de bezoeker oplevert. Alleen van ‘verkopen’ is weinig sprake omdat een duidelijke call-to-action ontbreekt. Het resultaat? Een bezoeker die geen actie onderneemt omdat hij/ zij niet weet wat verwacht wordt.

Hoe dan wel? Zorg bij iedere tekst voor een heldere call-to-action. Beschrijf je een product? Zorg dan voor een opvallende bestelknop. Leg je een van jouw diensten uit? Voeg dan een heldere knop toe om contact op te nemen of een afspraak te maken.

 

Op weg naar een ijzersterke webtekst!

Nu je bekend bent met veel gemaakte fouten bij het schrijven van een webtekst kun je aan de slag met het creëren van betere content voor je klanten. Vind je het toch lastig om een goede tekst te schrijven of wil je meer weten over content marketing? Neem dan gerust contact op met een van onze content specialisten. En vergeet niet om het Tribal blog te blijven volgen voor meer handige tips en tricks op het gebied van online marketing.

The post 5 valkuilen bij het schrijven van een webtekst appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/valkuilen-bij-het-schrijven-van-een-webtekst/feed/ 0
Vacature EventMarketeer https://contentmarketingmanagement.nl/vacature-eventmarketeer/ https://contentmarketingmanagement.nl/vacature-eventmarketeer/#respond Mon, 23 Sep 2019 13:50:39 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17761 Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze deelnemers op tot zwaardere professionals en bereiden ze, middels educatie en certificering, voor op een volgende carrièrestap Taken Als Event Marketeer ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van ons zakelijk netwerk en draag je concreet bij...

The post Vacature EventMarketeer appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze deelnemers op tot zwaardere professionals en bereiden ze, middels educatie en certificering, voor op een volgende carrièrestap

Taken

Als Event Marketeer ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van ons zakelijk netwerk en draag je concreet bij aan het succes van onze evenementen.

Wat ga je doen? 

 • Organiseren van de UBS-evenementen (thema’s bedenken, programma’s opzetten, sprekers boeken, bedrijven benaderen, bezoekers informeren, events begeleiden.
 • Marketing en promotie van de evenementen. Verantwoordelijk voor de voortgang en het behalen van gestelde targets.
 • Analyseren en signaleren van mogelijke strategische samenwerkingsverbanden met bedrijven & instellingen die bijdragen aan de realisatie van de UBS-evenementen;
 • Vormgeven en uitbouwen van nieuwe strategische (sponsor) partnerships (vaststellen doelstellingen, afsluiten contracten en zorgdragen voor het behalen van de doelstellingen in afstemming met de interne organisatie);
 • Managen van de relatie en de voortgang van de samenwerking en bijsturen wanneer noodzakelijk;

Aanleiding

Utrecht Business School wil de komende jaren haar zichtbaarheid in de markt verder uitbreiden door middel van diverse evenementen, bijeenkomsten en congressen. Daarnaast wil UBS nieuwe partnerships aangaan met marktpartijen teneinde hiermee grote(re) evenementen te kunnen financieren en organiseren. Voor ons team zoeken wij daarom een ervaren Event Marketeer. 

Vereisten 

 • HBO+ werk- en denkniveau. Bij voorkeur marketingervaring in de educatieve branche.
 • Minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van (evenementen) marketing en -sponsoring.
 • Uitgebreide ervaring op het gebied van het commercie/sponsoring en het zelfstandig organiseren van events.
 • Kennis van actuele trends en ontwikkelingen op het gebied van eventmarketing.

Verder ben je: 

 • een echte eventspecialist, het commercieel neerzetten van events is jouw passie;
 • in staat om op overtuigende wijze jouw standpunten op een tactvolle, heldere en krachtige wijze te beargumenteren;
 • een teamplayer en ook een energieke zelfstarter die kansen ziet en creëert;
 • in staat om bij potentiële partners relaties te boeien en te binden;
 • gedreven en geen 9-17 mentaliteit

Wij bieden… 

 • Een aanstelling voor 24 uur op basis van een jaarcontract, met uitzicht op verlenging. Het contract kan tevens, indien gewenst, worden uitgebreid naar 32 of 40 uur.
 • Een salaris tussen € 3.500,- en € 5.000,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (40 uur) afhankelijk van relevante werkervaring.
 • 25 vakantiedagen op basis van een fulltime aanstelling.
 • Reiskostenregeling, studiekostenregeling en vakantiegeld.

Interesse?

Heb je interesse in deze functie, stuur dan jouw CV inclusief begeleidend schrijven naar: contact@ubsbusiness.nl. Vermeld als subject/ onderwerp: Sollicitatie Event Marketeer UBS. Voor meer informatie over deze functie, kunt u bellen met UBS op 030-2270497.

The post Vacature EventMarketeer appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/vacature-eventmarketeer/feed/ 0
De Zeven Geheimen van Geniale Kopteksten https://contentmarketingmanagement.nl/de-zeven-geheimen-van-geniale-kopteksten/ https://contentmarketingmanagement.nl/de-zeven-geheimen-van-geniale-kopteksten/#respond Thu, 19 Sep 2019 20:58:16 +0000 https://contentmarketingmanagement.nl/?p=17742 De Zeven Geheimen van Geniale Kopteksten Maakt de koptekst jouw lezers niet nieuwsgierig? Is de koptekst niet interessant, boeiend of indrukwekkend genoeg? Dan is de kans groot dat de rest van je tekst niet meer gelezen wordt. Zonde van de tijd die je in de tekst hebt gestoken dus!  De koptekst is jouw eerste en...

The post De Zeven Geheimen van Geniale Kopteksten appeared first on Content Marketing Management.

]]>
De Zeven Geheimen van Geniale Kopteksten

Maakt de koptekst jouw lezers niet nieuwsgierig? Is de koptekst niet interessant, boeiend of indrukwekkend genoeg? Dan is de kans groot dat de rest van je tekst niet meer gelezen wordt. Zonde van de tijd die je in de tekst hebt gestoken dus! 

De koptekst is jouw eerste en enige kans om indruk te maken op een lezer. Het zal bepalen of jouw tekst wel of niet gelezen wordt. In dit artikel vertel ik je alle tips en tricks omtrent het schrijven van een geniale koptekst.

Doel van een koptekst

Er zijn 3 doelen die je wilt bereiken met je koptekst. Het is belangrijk dat je deze doelen voor ogen hebt bij het schrijven van je koptekst. Dit zijn:

 1. Aandacht krijgen: Allereerst is het belangrijk dat je de aandacht van de lezer trekt. Het maakt niet uit via welk medium de koptekst wordt gelezen, het moet de lezer bewust maken van het lezen van de koptekst.
 2. Doelgroep aanspreken/interesse wekken: Je wilt jouw doelgroep aanspreken met je koptekst. Dit doe je door in de kop benamingen uit het desbetreffende vakgebied van je doelgroep te benoemen, zoals: linkbuilding, banksparen etc. of door een bepaalde groep aan te spreken, zoals: Ouders, tekstschrijvers, ondernemers etc.
 3. Aanzetten tot actie: De koptekst moet ervoor zorgen dat iemand de tekst verder gaat lezen.

Geheimen koptekst

Er zijn verschillende trucjes die bedrijven gebruiken om lezers aan te spreken. Misschien ben jij zelf ook wel is door zo een truc een tekst gaan lezen. Benieuwd naar deze geheimen die bedrijven gebruiken bij het schrijven van een koptekst? Hieronder worden ze benoemd en uitgelegd.

Ad

Belofte

Door een belofte in je koptekst te verwerken, krijgt de lezer een drang om de tekst te gaan lezen. Je belooft bijvoorbeeld dat jouw tekst de lezer iets leert, amuseert/entertaint, gaat verbazen of iets nieuws vertelt.

Uniek

Zorg ervoor dat je koptekst onderscheidend is ten opzichte van je concurrenten.

Stel je voor je staat op plaats nummer 4 in de Google zoekresultaten met een koptekst die de eerste 3 zoekresultaten ook gebruiken. Zonder een unieke boodschap zal niemand op jouw zoekresultaat klikken. Ga dus na welke kopteksten concurrenten gebruiken en onderscheid je van deze, dit kan door:

 1. Een completere tekst te beloven. Bijvoorbeeld in plaats van ‘10 tips’, ‘15 tips’.
 2. Een gedetailleerde koptekst bedenken. Bijvoorbeeld in plaats van ‘5 problemen’, ‘het meest voorkomende probleem.’
 3. Voor een ander type kop te kiezen. Bijvoorbeeld in plaats van ‘10 tips’, ‘experts over..’
 4. Goedkoper te zijn. Hetzelfde product of dienst aanbieden tegen een lagere prijs in je koptekst.
 5. Inspelen op de emotie. Bijvoorbeeld: “Waarom jij nooit..” of “Stop nu met klagen over..”

Specifiek

Wees specifiek als het gaat om feiten die je noemt. Gebruik exacte aantallen, bijvoorbeeld in plaats van ‘meer dan 200 recensies’, ‘236 recensies’. Dit wekt betrouwbaarheid op.

Wanneer de tekst bedoeld is voor een specifieke doelgroep, verwerk deze dan ook in je koptekst, bijvoorbeeld “7 tips voor een startende ondernemer

Urgentie

Maak de boodschap urgent voor de lezer. Je schrijft de koptekst op een manier waardoor de lezer getriggerd wordt en de tekst wel moet lezen. Dit doe je door:

 • Het benoemen van voordelen die de lezer heeft wanneer hij jouw tekst leest.
 • Een vraag te stellen waar de lezer het antwoord nu op wilt weten.
 • Iets nieuws te benoemen.
 • Een korte leestijd beloven, bijvoorbeeld: “In 5 minuten…”
 • De kop gericht te maken op het nu of de toekomst, bijvoorbeeld: “5 modetrends voor 2019”
 • Direct een oplossing voor een probleem te beloven.

Emotie

Elk mens heeft emoties, zodra deze emoties op een goede manier worden ingezet, kan dit een enorme aantrekkingskracht hebben.

Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past?

Klik hier en u weet het direct

 

Bedenk welke emotie jouw doelgroep ervaart en verwerk deze in je koptekst. De koptekst moet deze emotie krachtig weergeven. Denk bijvoorbeeld aan: “3 tips voor het vragen van salarisverhoging: eindelijk krijgen wat je verdient!”

Praktische waarde

Verwerk in je Koptekst de praktische waarde van je tekst. Biedt direct toepasbare kennis aan (alleen als dit van toepassing is). Jouw doelgroep heeft een probleem en wil dit snel opgelost hebben. Door jouw tekst te lezen zullen ze geholpen worden. Bijvoorbeeld: “Hoe je zelf een steigerhouten tafel maakt in 30 minuten”

Plaatsing kern

Als je een punt wilt maken met je koptekst, ze deze dan voor- of achteraan. Dit zijn plekken die bij bezoekers het beste werken. Net zoals bij films: Begin en eindig sterk.

Verschillende kopteksten

Na het leren van deze trucs ga je bedenken welke vorm je voor je koptekst gaat gebruiken. Er zijn een paar verschillende vormen van kopteksten. Hieronder de 4 meest voorkomende:

 1. Vragende kop: In de koptekst stel je een vraag waar de lezer direct antwoord op wilt hebben.
 2. Shockerende kop: Met de koptekst trek je direct de aandacht van de lezers. Als antwoord op alleen het lezen van de koptekst, zal de lezer hebben: “Hè? Hoe zit dat dan?!”
 3. Problematische kop: Met de koptekst schets je een probleem die jouw doelgroep ervaart.
 4. Nieuwsgierig makende kop: Met de koptekst maak je de lezer nieuwsgierig naar de inhoud van je tekst. Je geeft een klein stukje weer van de inhoud, maar net niet genoeg, waardoor de lezer jouw tekst wel móét lezen wil hij erachter komen.

Gebruik hoofdletters

Door de eerste letters van belangrijke woorden te schrijven met een hoofdletter, wek je attentie op bij de lezer. Kranten en magazines gebruiken deze methode al jaren. De reden hiervoor is dat bezoekers deze titels makkelijker scannen, lezen en beter onthouden. Alle woorden kunnen dus worden geschreven met een hoofdletter behalve: Lidwoorden, voorzetsels en andere (meestal kleine) niet-belangrijke woorden. Kijk maar naar de titel van dit artikel!

Voorbeelden goede kopteksten

Er bestaan een tal aan formules die je kan toepassen bij het schrijven een goede koptekst. Hieronder staan 5 voorbeelden:

 • Ultieme handleiding over [onderwerp].
 • Enige manier om [iets tofs doen], zonder [iets wat niet leuk is].
 • [Iets moeilijks doen] in [tijdsperiode] of [belofte].
 • Meest gemaakte fouten [onderwerp].
 • (Hoe te) [iets interessants/ relevants] als een [iets bekends of inspirerends of iets waar je naar opkijkt of expert in dat gebied].

Voorbeelden bij deze formules zijn:

 • Ultieme Handleiding over het Schrijven van Kopteksten
 • Enige Manier om Af te Vallen Zonder Streng Dieet.
 • Doe je Boekhouding in Maximaal een Uur
 • Meest Gemaakte Fouten Linkbuilding
 • Schrijven als een Professionele Blogger

Helaas kan ik een koptekst niet kant en klaar aan je geven, maar door middel van deze tips kom jij zeker vooruit! Benieuwd naar nog meer formules voor het schrijven van een koptekst of wil je weten hoe je subkoppen of tussenkoppen schrijft? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Succes met het schrijven van onweerstaanbare kopteksten! Wie weet heb jij straks wel een driedubbel aantal lezers..

The post De Zeven Geheimen van Geniale Kopteksten appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/de-zeven-geheimen-van-geniale-kopteksten/feed/ 0
Hoe je kunt scoren met fotografie in contentmarketing! https://contentmarketingmanagement.nl/hoe-je-kunt-scoren-met-fotografie-contentmarketing/ https://contentmarketingmanagement.nl/hoe-je-kunt-scoren-met-fotografie-contentmarketing/#comments Tue, 25 Jun 2019 07:05:56 +0000 http://contentmarketingmanagement.nl/?p=13681 Content marketing is een populaire term, maar we smullen er met z’n allen van. Steeds meer mensen worden zich bewust van het feit dat de marketing voor bedrijven uit meer bestaat dan slechts tekst en advertenties. ‘Scoren’ doe je niet alleen meer met SEO en technische aanpassingen aan je website. Gebruik content marketing dan ook...

The post Hoe je kunt scoren met fotografie in contentmarketing! appeared first on Content Marketing Management.

]]>
Content marketing is een populaire term, maar we smullen er met z’n allen van. Steeds meer mensen worden zich bewust van het feit dat de marketing voor bedrijven uit meer bestaat dan slechts tekst en advertenties. ‘Scoren’ doe je niet alleen meer met SEO en technische aanpassingen aan je website.

Gebruik content marketing dan ook als een manier om je creatieve zelf naar buiten te brengen en grijp je kans door je boodschap letterlijk in beeld te brengen! In dit artikel belicht ik enkele mogelijkheden op het gebied van fotografie, en krijg je tips van Yargon specialist Wouter Nieuwerth tips, zodat je zelf aan de slag kunt.

Fotografie voor content marketing

De rol van content marketing wordt groter en groter. Ook in onze blogs en Answers on Air video’s hebben we dit vanuit Yargon uitgebreid belicht. De toch al dynamische wereld van online marketing blijft ontwikkelingen met zich meebrengen, die stuk voor stuk in jouw voordeel kunnen werken. Wij zien content marketing dan ook als een avontuur, waarbij we constant worden uitgedaagd om ‘outside the box’ te denken. Doe je mee?

Ad
Als ondernemer kan het zeer lonend zijn om je te verdiepen in de mogelijkheden als het gaat om het creëren van interessant fotomateriaal, dat geschikt is voor je website of social media kanalen. Beelden die in één oogopslag een emotie opwekken of een bepaald proces in werking zetten.

Deel bijvoorbeeld interessante, humoristische of emotionele beelden op social media; maak aantrekkelijke productfoto’s of foto’s van je team/bedrijf voor op je website, of gebruik je beelden en foto’s om bedrijfsfilmpjes en stop motion filmpjes te maken op je Youtube kanaal. Het toevoegen van beeldmateriaal aan jouw bedrijfsuitingen kan je bereik, je populariteit en je status als autoriteit behoorlijk beïnvloeden.


Een goed voorbeeld van een leuk stop motion filmpje, gemaakt door een ontwikkelaar van websites.

Hoe begin je?

Allereerst: maak jezelf niet wijs dat je een professioneel fotograaf moet zijn of er eentje moet inhuren om fotografie een plekje te geven in jouw bedrijfsuitingen of marketingstrategie. Je kunt al heel snel zelf een verschil maken!

Om te beginnen kun je eens een blik werpen op wat je concurrenten doen. Niet om ze te kopiëren, maar om er zelf achter te komen wat jou als consument aantrekt. Wat willen je klanten graag zien? Voorbeeld: willen ze op je contactpagina liever een stockfoto zien van een aantrekkelijke telefoniste met een brede glimlach, of zien ze liever een sportieve foto van je voltallige team?

Maak het jezelf hierin niet te moeilijk: je mag uiteraard ook je medewerkers, collega’s, familieleden, vrienden of Facebook contacten vragen wat zíj nu aantrekkelijke beelden vinden op bedrijfswebsites of zakelijke social media. Het zou zelfs zonde zijn om deze kans te laten liggen!

Persoonlijke touch

Ad
Yargon Wouter Nieuwerth, SEA campagnemanager bij Yargon en een groot liefhebber van fotografie, raadt ondernemers zeker aan om zelf met fotografie aan de slag te gaan. ‘Ik denk dat het vooral goed is, omdat het echt een persoonlijke touch met zich meebrengt. Het is naar mijn mening dan ook beter om een redelijke foto van het eigen personeel of het eigen pand te gebruiken, dan een gelikte stockfoto.’

‘In een artikel dat ik zelf eerder heb geschreven heb ik het ook over de verschillende soorten websitebezoekers. Er zijn bezoekers die veel waarde hechten aan een beeld van met wie ze zaken doen of bij wie ze kopen. Stockfoto’s zijn dan verre van effectief.’

Ga je iets leuks doen met je team? Zorg voor een leuke groepsfoto. Deze kun je later vast nog ergens gebruiken!

‘Daarnaast denk ik dat het goed kan zijn om zelf foto’s van producten te gaan maken, vooral als elke concurrent dezelfde foto’s vanuit de producent aangeleverd krijgt. Je kunt je dan onderscheiden met andere foto’s. Het is dan echter wel belangrijk dat je foto’s niet minder ‘goed’ zijn dan de foto’s die je concurrenten gebruiken. Ik denk dat eigen fotografie op deze manier voor elk bedrijf toegevoegde waarde kan hebben.’

Doe een beroep op je netwerk!

Maar hoe begin je, als je bijvoorbeeld nog nooit een goede fotocamera hebt vastgehouden of als het enige programma dat je ooit voor fotobewerking hebt gebruikt Paint is? Op internet zijn veel cursussen te vinden die je alles leren over fotograferen en fotobewerking. Online cursussen, klassikaal, je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wil.

Gaat dit je nog iets te ver? Ga dan eens na bij je collega’s of je vrienden. Vaak is er wel iemand met een relevante achtergrond die het geen probleem vindt om jou de basisbeginselen bij te brengen. Je zult zien dat je steeds enthousiaster wordt naarmate je er meer in verdiept, vooral als je de vele mogelijkheden voor je bedrijf begint te zien!

Wat werkt… en wat niet?

Wat gaat voor jou werken als het gaat om fotografie, en misschien nog wel belangrijker: wat gaat zeker niet werken? Allereerst is je houding erg belangrijk. Zie je het maken, gebruiken en delen van foto’s als verplichting en is jouw motto ‘als er maar wat op staat’? Dan hoef je er niet aan te beginnen. Wanneer je foto’s maken en tonen gaat zien als ‘een verhaal vertellen’, dan sla je een goede richting in!

Wees openminded en durf te proberen. Jouw bedrijf heeft een verhaal, je medewerkers hebben een verhaal en vooral je product of dienst heeft een verhaal. Daar kun je absoluut iets mee!

Ad
Maar nu eerst enkele belangrijke do’s en don’ts die je in je achterhoofd kunt houden als je besluit aan de slag te gaan. Wouter Nieuwerth geeft je tips:

 • Wanneer je een foto maakt, gebruik dan een statief en zorg ervoor dat je foto netjes recht gemaakt wordt.
 • Maak je foto’s van het pand of het interieur? Klinkt logisch misschien, maar zorg dan dat alles wat op de foto komt netjes en opgeruimd is. Bepaal welke kanten of plekken het meest voordelig zijn om in beeld te brengen, en welke hoeken of stukken je liever wil ontwijken.
 • Indien mogelijk, maak dan de foto’s in RAW. RAW staat letterlijk voor de ruwe, onbewerkte gegevens van een foto. Maak je de foto’s in dit bestandsformaat, dan kun je bij het bewerken veel meer kanten op.
 • De ingebouwde flits op de meeste camera’s is niet echt geschikt voor goede foto’s. Je kunt beter zorgen dat je de camera op een statief hebt staan, zodat de flits niet nodig is.
 • Maak gebruik van het internet. Zo zijn er veel tutorials te vinden op Youtube en diverse andere websites. Petapixel bijvoorbeeld vind ik zelf een goede inspiratie:
 • Gebruik zoals eerder gezegd geen overdreven stockfoto’s, dit levert eerder irritatie op dan interesse in je bedrijf of product.

Afbeeldingen gebruiken om je vindbaarheid te vergroten?

Naast het feit dat je met fotografie bijdraagt aan een prettige beleving voor de bezoekers van je website, kun je met afbeeldingen ook scoren in de ogen van Google. Dit doe je met behulp van de alt-tag. De alt-tag is een label, een titel, die je meegeeft aan je afbeelding.

Google kan namelijk teksten op je website lezen, maar geen afbeeldingen. Google hecht veel waarde aan het juiste gebruik van de alt-tag. Hoe relevanter en specifieker deze is, hoe hoger je ermee scoort. Als veel bezoekers op je afbeelding klikken in Google Afbeeldingen, gaat Google er vanuit dat deze erg relevant is en dat draagt bij aan je score. Laat de kans om beter te scoren dus niet liggen en zorg ervoor dat jouw afbeelding van een duidelijke, relevante alt-tag voorzien is!

Het inzetten van foto’s kan jou dus op meerdere manieren helpen scoren! Wil jij ook werken aan een betere en meer veelzijdige marketing voor je bedrijf? Neem dan contact op met Yargon om te zien wat we voor jou allemaal kunnen betekenen!

Bron: Lianne-Bleumink-Spin, Yargon

The post Hoe je kunt scoren met fotografie in contentmarketing! appeared first on Content Marketing Management.

]]>
https://contentmarketingmanagement.nl/hoe-je-kunt-scoren-met-fotografie-contentmarketing/feed/ 3