Algemeen, Content Marketing, Online Leadgeneratie, Online Marketing, Storytelling

Vijf waardevolle insights over visual content in infographics

1

We deden het als redactie al een keer eerder: handige infographics over een onderwerp verzamelen en bundelen in één blog. Waar dat de vorige keer contentmarketing betrof, doen we dat dit keer over visuele content. Niet helemaal correct overigens, want eigenlijk hoor je geen infographics van anderen te delen (stelen). Maar goed, die regel van contentmarketing lappen we dus even aan onze laars, want ze bevatten nu eenmaal een hoop relevante informatie, die infographics. Zeker deze vijf die we voor jullie uitgekozen hebben. 

Ad

1. Waarom ‘visueel’ beter scoort dan text

De eerste infographic zet meteen de toon: visuele content is beter dan tekstuele. Hierin worden de resultaten van diverse onderzoeken uiteengezet waarin content met tekst en beeld naast elkaar werd gelegd. De cijfers spreken voor zich.

Bron en infographic op ware grootte: ragan.com

2. Waarom onze hersenen van visuele content houden

Het is natuurlijk niet zomaar uit de lucht komen vallen, de populariteit van visuele content. Daar zit een reden achter, en niet de allerminste. Want onze hersenen reageren nu eenmaal goed op beeld. Hier is het hoe en waarom:

Bron en infographic op ware grootte: column five media

3. Wat is visuele communicatie?

Even een tandje terugschakelen. Want waar komt het eigenlijk vandaan, die visuele communicatie? In deze infographic een korte geschiedenis over het ontstaan en het omarmen van visuele communicatie binnen marketing.

Bron en infographic op ware grootte: wyzowl.com

4. The visual web: A love story

Niets anders dan een samenvatting van het liefdesverhaal dat the visual web heet. In deze infographic zijn een hoop cijfers terug te vinden die uitleggen waarom marketeers gefocust moeten zijn op visuele content. Niets scoort immers beter.

Bron en infographic op ware grootte: Bandwagon Digital Media

5. Spiekbriefje: de ideale beeldmaten voor social media

Handig. Ontzettend handig deze infographic. Want je vergeet het doorgaans vrij snel: de ideale maten voor beeld per sociaal kanaal. In deze infographics vind je alle beeldmaten voor de belangrijkste social media op een rijtje.

Bron en infographic op ware grootte: Omnicore

About the author / 

Jesse van der Wulp
Jesse van der Wulp

Contentcreator bij BERNAS&CO. Over te weinig tijd om te schrijven heeft Jesse van der Wulp maar weinig te klagen. Zijn dagen vult hij tot zijn grote plezier met geschreven woorden. Net als de lege .docs die altijd op hem wachten. Als journalist en tekstschrijver is Jesse ondertussen steevast op zoek naar de beste verhalen. Meer informatie over Bernasco vindt u hier.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ad

Evenementenagenda

  1. Cursus Content Marketing Management

    November 15 , 15:00 - December 6 , 21:00
  2. Branded Content Strategie (Cursus)

    24 January 2019 , 15:00 - 21 February 2019 , 18:00
  3. Post HBO Contentstrategie

    24 January 2019 , 15:00 - 28 March 2019 , 21:00
Ad

Terugblik MTC Event CMM Academy

Ad